Π.Ευσταθίου: Στα περυσινά επίπεδα οι αφίξεις Ρώσων στην Ελλάδα φέτος

08-02-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Tους 850.000 έφθασαν οι Ρώσοι τουρίστες που ταξίδεψαν στη χώρα μας αεροπορικώς το 2018, 1% περισσότεροι σε σχέση με το 2017, σύμφωνα με τα όσα είπε ο διευθυντής του Γραφείου ΕΟΤ στη Ρωσία, κ. Πολύκαρπος Ευσταθίου, σε συνέντευξη τύπου που οργάνωσε η Mouzenidis Travel. Τα στοιχεία αυτά, πάντως, δεν συμβαδίζουν με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, που δίνουν στο 11μηνο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2018 503.000 αφίξεις Ρώσων στη χώρα μας, μειωμένες κατά 13,2% εναντι του αντίστοιχοι 11μήνου του 2017.

Η Ελλάδα, είπε ο κ.Ευσταθίου, κατάφερε να συγκρατήσει τις τουριστικές ροές από τη Ρωσία στα επίπεδα της προηγούμενης χρονιάς υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, κάτι που όπως είπε επιτεύχθηκε, μεταξύ άλλων, χάρη στην υψηλή προτίμηση που επιδεικνύουν οι Ρώσοι τουρίστες για τη χώρα μας και στην ποιοτική δουλειά των ρώσων του οπερέιτορ.

Όσον αφορά τις προβλέψεις για το 2019, ο κ. Ευσταθίου σημείωσε οτι η Ελλάδα προσδοκά να διατηρήσει τουλάχιστον τα περυσινά επίπεδα στη ρωσική αγορά. Τα καλύτερα αποτελέσματα, είπε, μπορούν να επιτευχθούν με τη δημιουργία και προώθηση δωδεκάμηνων τουριστικών προϊόντων, και τόνισε ότι το Γραφείο ΕΟΤ στη Ρωσία συνεργάζεται με μεγάλους τουρ οπερέιτορ και ιδιαίτερα με την Muzenidis Travel.

Χάρη στην προώθηση του τουρισμού ευεξίας και υγείας στην Ελλάδα, πολυτελών τουριστικών προϊόντων και νέων πολιτιστικών και ιστορικών προϊόντων, προσδοκούμε να μετριάσουμε την εποχικότητα και να βελτιώσουμε τα στατιστικά δεδομένα, ξεκαθάρισε. 

Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του οτι το αποτέλεσμα της συνεργασίας με την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικούς προορισμού προσβάσιμου από τους Ρώσους 365 ημέρες το χρόνο θα γίνει εμφανές το 2020.

Στην Κύπρο, όπως επισήμανε ο επικεφαλής του Εθνικού Γραφείου Τουρισμού της Κύπρου στη Ρωσία, κ. Δημήτρης Δημητρίου, επισήμανε οτι σημειώθηκε μείωση 5% στις ροές των Ρώσων το 2018 σε σύγκριση με το 2017, με το σύνολο των Ρώσων που ταξίδεψαν στην Κύπρο να διαμορφώνεται την περασμένο χρονιά σε 783,6 χιλ. έναντι 824,9 χιλιάδες το 2017. Αυτό συνέβη λόγω του σκληρού ανταγωνισμού της σεζόν του 2018 μεταξύ των Μεσογειακών προορισμών και της ισοτιμίας του ρουβλίου, εξήγησε.

Για το 2019 προβλέπεται οτι οι τουριστικές ροές από τη Ρωσία θα διαμορφωθούν στα περυσινά επίπεδα.

Ελλάδα και Κύπρος καταβάλλουν προσπάθειες σε συνεργασία με τον τουρ οπερέιτορ Mouzenidis Travel για την προώθηση πολυτελών τουριστικών προϊόντων στη Ρωσία.

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά