Γερμανικός τουρισμός: Αύξηση-ρεκόρ των ταξιδιωτών που επιλέγουν διακοπές στο εξωτερικό

07-02-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Ρεκόρ σημειώνει ο αριθμός των Γερμανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, με το 62% του πληθυσμού της Γερμανίας να προτιμά διακοπές εκτός των συνόρων το 2018 παρουσιάζοντας ετήσια αύξηση 4% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά, την ισχυρότερη στην ιστορία του γερμανικού τουρισμού.

Αυτό ήταν το συμπεράσμα έρευνας που παρουσιάζει ο Επιστημονικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Μελλοντικών Ζητημάτων, καθηγητής Ulrich Reinhardt, που διεξήχθη ανάμεσα σε 3.000 Γερμανούς άνω των 14 ετών.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αύξηση εξερχόμενου τουρισμού, σε επίπεδο αριθμού ταξιδιωτών, στην ιστορία ερευνών του Ινστιτούτου που διενεργούνται τα τελευταία 35 χρόνια.

Η τάση για ταξίδια παρουσιάζει άνοδο σε όλα τα ηλικιακά γκρουπ Γερμανών, όμως η μεγαλύτερη αύξηση παρατηρείται στις ηλικίες ταξιδιωτών άνω των 55 ετών (από 51% έως 56%) και πιο συγκεκριμένα στις ηλικίες 65-74. Το ποσοστό αυτών που ταξίδεψε στο εξωτερικό το 2018 έφτασε το 61% έναντι 50% το 2017.

Οποιεσδήποτε επιχειρήσεις αγνοούν τους ταξιδιώτες μεγαλύτερης ηλικίας, χάνουν σημαντικό μερίδιο της αγοράς του μέλλοντος, τονίζει ο κ. Reinhardt, σημειώνοντας οτι οι μεγαλύτερες γενιές ήδη διαμορφώνουν την εικόνα των ξενοδοχείων, των παραλιών και την πόλεων. 

Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια, η διάρκεια των διακοπών στο εξωτερικό παρουσιάζει μικρή μείωση, και διαμορφώνεται σε 12,7 ημέρες έναντι δεκατριών του μέσου όρου το 2017. Αυτό αποδίδεται η τάση για λιγότερα μακρινά ταξίδια σε σχέση με το 2017, τα οποία παραδοσιακά έχουν μεγαλύτερη διάρκεια (μέσος όρος 18 ημέρες). Η μέση διάρκεια των διακοπών των Γερμανών στην Ευρώπη διαμορφώθηκε στις 13 ημέρες.

Πάνω από τους μισούς Γερμανούς ταξιδιώτες, το 54,3%, έκαναν διακοπές στην Ευρώπη το 2018. Η Ισπανία ήταν ο δημοφιλέστερος προορισμός τους, ωστόσο η αναλογία των Γερμανών στα ισπανικά θέρετρα μειώθηκε από 13,7% στο 12,7%. Το χαμένο μερίδιο της Ισπανίας φαίνεται οτι ωφέλησε την Ιταλία (από 7,7% στο 9,6%) και την Αυστρία (από 3,9% στο 4,7%). Η Τουρκία, τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός, είχε μερίδιο 3,7% έναντι 3,6% το 2017.

Στη Β. Αμερική η ετήσια αύξηση ήταν η ισχυρότερη (από 2,2% σε 2,7%), σχεδό σε αντιστοιχία με τους Ασιατικούς προορισμούς, οι οποίοι κατάφεραν να διατηρήσουν τα επίπεδα του 2017 (από 2,9% στο 2,8%).

Η Γερμανία παρέμεινε με διαφορά ο δημοφιλέστερος προορισμός διακοπών το 2018, με μερίδιο 34% στο σύνολο των ταξιδίων με διάρκεια τουλάχιστον 5 ημερών. 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες