Τουρισμός: Ένας στους 3 Millennials από γερμανόφωνες χώρες ονειρεύονται πολυτελείς διακοπές

31-01-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Tα ταξίδια, οι διακοπές και η κρουαζιέρα αποτελούν τον πιο διακαή πόθο των ταξιδιωτών της γενιάς millennial που έχουν δυνατότητα για πολυτελείς διακοπές (μερίδιο 27,4%). Ακολουθεί η απόκτηση ακινήτου (14,1%) και αυτοκινήτου (10,7%).

Επίσης, ένας στους 3 άνω των 35 ετών αναφέρει τα ταξίδια, τις διακοπές και την κρουαζιέρα ως τη μεγαλύτερη ανεκπλήρωτη επιθυμία τους.

Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρίας συμβούλων BrandTrust στη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία, που αποκαλύπτει τις τάσεις στην ψηφιακή πολυτέλεια γύρω από τις οποίες επιλέγουν διακοπές οι millennials από τις 3 γερμανόφωνες χώρες.

Οι Millennials αντιπροσωπεύουν το 24% του πληθυσμού στις 3 αυτές χώρες καθώς και το 30% του παγκόσμιου πληθυσμού, φθάνοντας τα 400 εκατ. στην Κίνα. Η γενιά αυτή έχει μεγάλη εξοικείωση με τον ψηφιακό κόσμο και συγκεκριμένες συμπεριφορές αγορών και κατανάλωσης.

Η έρευνα της BrandTrust έδειξε ακόμα ότι υλικά αγαθά, όπως κοσμήματα και ρολόγια, βρίσκονται τελευταία στη λίστα επιθυμιών των ταξιδιωτών αυτών (2,3%). 

Απαραίτητο συστατικό των διακοπών των Millennilas, που αφορά προορισμούς, ξενοδοχεία, κρουαζιέρες και άλλες υπηρεσίες, αποτελεί η δυνατότητα λήψης εντυπωσιακών φωτογραφιών που θα τραβήξουν την προσοχή στο Instagram 

Κατά τη διαδικασία επιλογής προορισμού, εξετάζουν δεδομένα όπως οι διαστάσεις των εγκαταστάσεων ευεξίας. Όσοι προτιμούν την περιπέτεια εξετάζουν την ηθική διάσταση των διακοπών και δραστηριοτήτων στον προορισμό.

Οι επηρεαστές γνώμης στα ταξίδια θεωρούνται από τους αγοραστές άνω των 35 ετών προωθητικό μέσο με μικρή αξιοπιστία, όμως και οι Millennials προτιμούν διαφημιστικά μηνύματα που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο