Τι συναρπάζει τους Φινλανδούς τουρίστες στον τόπο διακοπών

17-01-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ξεκούραση και απόκτηση εμπειρών από την τοπική κουλτούρα και τη καθημερινή ζωή έξω από το ξενοδοχείο αναζητούν οι Φινλανδοί κατά τις διακοπές τους, σύμφωνα με έρευνα της Matka Nordic Travel Fair.

Η έρευνα έδειξε οτι οι ταξιδιώτες από τη Φινλανδία ενδιαφέρονται για τα τοπικά καταστήματα και όχι για τα μεγάλα εμπορικά κέντρα ή δυνατότητες αγορών στο ξενοδοχείο. Το 62%, εξάλλου, προτιμά να επισκεφθεί λιγότερο γνωστούς προορισμούς παρά τους ευρέως διαδεδομένους και το 75% το street-food παρά διάσημα εστιατόρια.

Σε ποσοστό πάνω από 60% προτιμούν διακοπές διάρκειας άνω της μιας εβδομάδας και το 84% προτιμά να διαχωρίζει τις διακοπές από τα επαγγελματικά ταξίδια παρά να τα συνδυάζει.

Οι Φινλανδοί προτιμούν στα ταξίδια τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τοπικών επιχειρήσεων (π.χ. ξενοδοχεία και εστιατόρια). Μάλιστα πολλοί ταξιδεύουν εκτός της υψηλής σεζόν και επιδεικνύουν ευαισθησία στους τοπικούς κανονισμούς και έθιμα.

Τέλος, επηρεάζονται περισσότερο στα ταξίδια από ταξιδιωτικές εμπειρίες φίλων ή συγγενών και ακολουθούν οι διαφημίσεις των τουρ οπερέιτορ, των αεροπορικών εταιριών και των ξενοδοχείων. 

Τα άτομα νεαρής ηλικίας, κάτω των 25 ετών, εμπνέονται για διακοπές από τις δημοσιεύσεις φίλων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το ένα τρίτο από περιεχόμενο στα social media όπως φωτογραφίες στο Instagram, blog και βίντεο στο youtube.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»