Barrhead Travel: Ανταγωνιστικός προορισμός η Ελλάδα το 2019 για τους Βρετανούς

15-01-19 | ΑΓΟΡΕΣ

H Ισπανία και η Τουρκία επικρατούν στις πρώτες θέσεις δημοφιλέστερων προορισμών διακοπών για το 2019, σύμφωνα με τις τώρα πωλήσεις ταξιδίων της Barrhead Travel, με την Ελλάδα να βρίσκεται επίσης ψηλά στον ανταγωνισμό.

Η βρετανική Barrhead Travel, με αύξηση πωλήσεων 10% σε σύγκριση με πέρυσι, ανακοίνωσε ότι η Μαγιόρκα είναι ο κορυφαίος προορισμός μέχρι στιγμής, για τρίτη συνεχή χρονιά. Ακολουθεί η Τενερίφη, το Αλικάντε, η Αττάλεια και το Νταλαμαν, παρότι υπάρχει ανταγωνισμός με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία.

Καταγράφεται ισχυρή αύξηση της ζήτησης για παραλιακούς προορισμούς της Τουρκίας, της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, τόνισε ο πρόεδρος της Barrhead Travel, Jacqueline Dobson, υπογραμμίζοντας ότι οι προορισμοί αυτοί προσφέρουν εξαιρετικό value for money έναντι της λίρας.

Κορυφαίος προορισμός της εταιρίας στις ΗΠΑ είναι το Ορλάντο, και ακολουθούν η Ν. Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Μαϊάμι και το Σαν Φρανσίσκο.

Στους μακρινούς προορισμούς εκτός ΗΠΑ, δημοφιλέστεροι είναι το Κανκούν, το Ντουμπάι, τα Μπαρμπάντος, η Δομινικανή Δημοκρατία και το Χονγκ Κονγκ.

Ενώ οι διακοπές παραλίας και τα city break συνεχίζουν να είναι δημοφιλή στις προτιμήσεις των Βρετανών, η καινοτόμα αγορά κρουαζιέρας σημειώνει μεγάλη άνθιση, δήλωσε ο κ. Dobson.

Το ένα τρίτο των διακοπών που πωλείται από την εταιρία αφορά κρουαζιέρες και αυτή η τάση αναμένεται να συνεχισθεί και τη νέα χρονιά, τόνισε. Ιδιαίτερα δημοφιλείς είναι οι κρουαζιέρες στην Καραϊβική.

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»