Αμερικανικός τουρισμός: Ισχυρή αύξηση των διεθνών ταξιδιών το 2019

14-01-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση 5% καταγράφηκε στα διεθνή ταξίδια των αγορών της Αμερικής το 8μηνο του 2018, με τη Λατινική Αμερική να ξεπερνά σε ρυθμούς αύξησης τη Βόρεια Αμερική. Σε αντίθεση με το 2017 όταν η ανάπτυξη στη Β. Αμερική ξεπέρασε τη Λατινική, το 2018 η αύξηση στη Λατινική Αμερική ήταν 8% έναντι 4% στη Β.Αμερική.

Οι προοπτικές για το 2019 είναι ευοίωνες με εκτιμήσεις για περαιτέρω αύξηση εξαιτίας της ισχυρότερης ανάπτυξης στη Β. Αμερική.

Αυτό προκύπτει από την έκθεση World Travel Monitor που διενήργησε η IPK International για λογαριασμό της έκθεσης ΙΤΒ του Βερολίνου.

Το οκτάμηνο του 2018, η Β. Αμερική κατέγραψε ισχυρή αύξηση των διεθνών ταξιδίων της τάξης του 4%, σε αντιστοιχαία με τις προβλέψεις του περυσινού World Travel Monitor.

Παρά τους χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με το περασμένο έτος, η Ευρώπη παρέμεινε το 2018 ισχυρός παράγοντας αύξησης της διεθνούς ταξιδιωτικής κίνησης στις αγορές αυτές. Τα ταξίδια από τη Β. Αμερική στην Ευρώπη παρουσίασαν αύξηση 8% το οκτάμηνο του 2018, με τις μεγαλύτερες αυξήσεις να καταγράφονται στην Ισπανία και την Ιταλία, ενώ τα ταξίδια στο Ην. Βασίλειο παρέμειναν σταθερά.

Τα ταξίδια στην Ασία αυξήθηκαν σημαντικά κατά 5%, ενώ τα ταξίδια εντός Αμερικής κατά 3%.

Η ισχυρή αύξηση στα διεθνή ταξίδια από τη Β. Αμερική κατανεμήθηκαν ομοιόμορφα σε διακοπές, επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς και επαγγελματικά ταξίδια. Ενώ τα επαγγελματικά ταξίδια είχαν μείωση σε παγκόσμιο επίπεδο, η Β. Αμερική είχε αύξηση 6%. Ωστόσο, όπως και σε άλλα μέρη του κόσμου, η ανάπτυξη αυτή οφείλεται στην αύξηση των επαγγελματικών ταξιδίων προώθησης (MICE) ενώ τα παραδοσιακά επαγγελματικά ταξίδια συνέχισαν με πτωτική τάση.

Στο κομμάτι των διακοπών, οι κρουαζιέρες είχαν τη μεγαλύτερη αύξηση (8%) και ακολούθησαν οι διακοπές ξεαγήσεων (+5%), τα ταξίδια πόλης (+4%) και οι προορισμοί «ήλιος-θάλασσα» (+3%). Κατά μέσο όρο, η μέση διάρκεια των εξερχόμενων ταξιδίων από τη Β. Αμερική είχε μικρή μείωση, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν κατά 1%. Το 2019 αναμένεται αύξηση των εξερχόμενων ταξιδίων από τη Β. Αμερική που τοποθετείται στο +8%.

Η Λατινική Αμερική (+8%) ξεπέρασε τη Β. Αμερική στα εξερχόμενα ταξίδια το οκτάμηνο του 2018 με κύριο παράγοντα την υψηλή ανάπτυξη στην αγορά εξερχόμενου τουρισμού του Μεξικό, η οποία το 2017 παρουσίασε μείωση αλλά ανέκαμψε σημαντικά την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος του 2018.

Οι λατινοαμερικανοι προτίμησαν προορισμούς εντός της Αμερικής με αύξηση 13%, την Ευρώπη (+5%) και την Ασία (+2%).

Οι διακοπές παρουσίασαν αύξηση 10%, τα επαγγελματικά ταξίδια 9% και οι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς 3%. Τα ταξίδια πόλης αυξήθηκαν κατά 18%, οι διακοπές «ήλιος-θάλασσα» 15% και η κρουαζιέρα είχε επίσης αύξηση σε μια αγορά όμως όπου δεν διαθέτει μεγάλο μερίδιο.

Οι διακοπές ξεναγήσεων, παρότι σε παγκόσμιο επίπεδο είχαν ισχυρή ανάκαμψη, στην αγορά της Λ. Αμερικής περιορίστηκαν σε αύξηση κάτω του μέσου παγκόσμιου όρου (+3%). Οι δαπάνες ήταν μειωμένες, και η μέση διάρκεια διακοπών αυξήθηκε κατά 3%. Ο εξερχόμενος τουρισμός της Λ. Αμερικής το 2019 αναμένεται να σημειώσει άνοδο 8%.

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα