Έρευνα: Πώς επιλέγουν προορισμό διακοπών οι Γερμανοί

09-01-19 | ΑΓΟΡΕΣ

Στις ΗΠΑ, την Αυστραλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Νέα Ζηλανδία θα επιθυμούσαν να κάνουν διακοπές περισσότερο από οπουδήποτε αλλού οι Γερμανοί, σύμφωνα με έρευνα της Allianz Partners.

Κύριος λόγος επιλογής προορισμού για τους Γερμανούς, όπως έδειξε η έρευνα, είναι τα όμορφα φυσικά τοπία και η ασφάλεια του προορισμού.

Δημοφιλέστερη πόλη είναι η Νέα Υόρκη, με έναν στους 7 Γερμανούς (το 15,2%) να την προτιμούν ως ονειρικό προορισμό και ακολουθεί το Παρίσι (μερίδιο 7,4%) και η Ρώμη (5%).

Το σημαντικότερο κριτήριο επιλογής προορισμού διακοπών είναι η καθαριότητα (40,4%) και έπονται τα φυσικά τοπία (38,6%), τα πρότυπα ασφαλείας (36,6%) και η σταθερή πολιτική κατάσταση (34,2%).

Οι Γερμανοί θεωρούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα (44,2%) και τις καθυστερήσεις στις μεταφορές (35,8%) ως τα σημαντικότερα εμπόδια στα ταξίδια, ενώ το 32,8% ανέφερε τον κακό καιρό, το 26% τις απεργίες, το 23,2% την εγκληματικότητα και το 18,6% την τρομοκρατία. Η τρομοκρατία θεωρούνταν το 2017 το μεγαλύτερο εμπόδιο για ταξίδια.

Επίσης, οι ταξιδιωτικές οδηγίες παίζουν μεγάλο ρόλο στον προγραμματισμό διακοπών για όλους σχεδόν τους Γερμανούς (89,8%) με το 57,8% να δηλώνει ότι παίζουν μεγάλο ή πολύ σημαντικό ρόλο στον προγραμματικό.

Το 32,4% κάνει κράτηση στο διαδίκτυο, σε ιστοσελίδες κρατήσεων και πλατφόρμες σύγκρισης τιμών. Το 22,8% απευθύνεται στα παραδοσιακά τουριστικά γραφεία ή τουρ οπερέιτορ, το 19,4% στις online προσφορές των ταξιδιωτικών συμβούλων και το 9,6% επιλέγει τηλεφωνική εξυπηρέτηση και κράτηση. 

Η έρευνα διεξήχθη σε συνεργασία με την Marketagent.com, σε δείγμα 500 Γερμανών.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»