Βρετανικός τουρισμός: Πώς θα επηρεάσει το Brexit τις διακοπές στη Μεσόγειο

05-12-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Ο ρυθμός κρατήσεων από τη βρετανική αγορά θα επιβραδυνθεί τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, όμως θα επανέλθει ανοδικά μετά τις 29 Μαρτίου, όταν το Ην. Βασίλειο θα έχει αποχωρήσει από την ΕΕ, ανεξαρτήτως της έκβασης του Brexit.

Την εκτίμηση αυτή εξέφρασε ο πρόεδρος της Ένωσης Ανεξάρτητων Τουρ Οπερέιτορ, ΑΙΤΟ, Derek Moore, ο οποίος πιστεύει ότι οι Βρετανοί θα συνεχίσουν να κάνουν κρατήσεις διακοπών ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά θα προσανατολισθούν σε εξυπνότερες επιλογές.

Προέβλεψε ακόμη ότι οι Βρετανοί θα προτιμήσουν να κάνουν διακοπές μικρότερης διάρκειας, θα επιλέγουν διαμονή χαμηλότερης κατηγορίας ή θα προτιμήσουν all inclusive. Επίσης, θα επιλέγουν οικονομικούς προορισμούς, όπως η Τουρκία, η Τυνησία και η Αίγυπτος σε σχέση με τους πιο «ακριβούς» δυτικούς προορισμούς της Μεσογείου όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Η επιβράδυνση της ζήτησης που «βλέπει» για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο είναι αναμενόμενη όπως συμβαίνει σε περιόδους εκλογών ή πολιτικών αναταραχών, εξήγησε.

Κάλεσε δε τους επαγγελματίες του τουρισμού να μην ανησυχούν για τις επιπτώσεις του Brexit.

Κανείς δε γνωρίζει τι θα συμβεί και όταν υπάρχει αβεβαιότητα οι καταναλωτές αποτρέπονται από την κράτηση διακοπών, όμως, όπως είπε, μόλις γίνουν γνωστές οι εξελίξεις, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις, οι Βρετανοί θα συνεχίσουν να κάνουν κράτηση διακοπών. 

Ωστόσο, σε σχέση με τα σενάρια για Brexit, ο κ. Moore εκτιμά ότι το πιο ευνοϊκό για τη βιομηχανία θα ήταν να αποφευχθεί η έξοδος από την ΕΕ, αλλά ακόμη και στην περίπτωση άλλου σεναρίου, οι κρατήσεις θα αυξηθούν μετά τις 29 Μαρτίου, τόνισε.

Οι Βρετανοί που ίσως δεν θα προβούν σε κράτηση διακοπών, είπε, θα προέρχονται από τα χαμηλότερα οικονομικά στρώματα, όμως για την πλειονότητα των Βρετανών οι διακοπές δεν αποτελούν πλέον πολυτέλεια.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο