ΑΒΤΑ: Η Θεσσαλονίκη στους 12 καυτούς προορισμούς για τους Βρετανούς το 2019

27-11-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Aύξηση 12% παρουσιάζουν οι προκρατήσεις των Βρετανών για ταξίδια το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με την ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ.

Όπως τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΒΤΑ, κ. Mark Tanzer, βάσει στοιχείων της ετήσιας έκθεσης Travel Trends report, η καταναλωτική εμπιστοσύνη μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχει επηρεαστεί αρνητικά από το Brexit και οι Βρετανοί κάνουν κράτηση νωρίτερα αναζητώντας value for money, ενώ αν συνεχιστεί η αστάθεια της λίρας αναμένεται να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο στο ζήτημα του κόστους διακοπών.

Σε επίπεδο προορισμών, ανέδειξε τους 12 πιο σημαντικούς ανερχόμενους για το 2019, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τουριστικών γραφείων-μελών της, των τουριστικών επιτροπών και την επισκεψιμότητα στην έκθεση WTM του Λονδίνου.

Ανάμεσά τους, η Βουλγαρία και η Πολωνία προσφέρουν τις καλύτερες τιμές.

Το 2019 αναδύεται η τάση για υπεύθυνο τουρισμό στο μαζικό τουρισμό, με 6% περισσότερους Βρετανούς να είναι ευαισθητοποιημένοι στην προστασία του περιβάλλοντος κατά την επιλογή διακοπών. Η Κόστα Ρίκα είναι ιδανικός προορισμός αειφόρων διακοπών για το 2019.

Το Ντένβερ στις ΗΠΑ, με μερικά από τα καλύτερα εθνικά πάρκα στη χώρα, και το Durban στη Ν. Αφρική, η Ιορδανία και η δυτική Αυστραλία θα είναι καυτοί προορισμοί για το 2019 λόγω των νέων απευθείας συνδέσεων από τη Βρετανία.

Το Τόκιο, χάρη στο Παγκόσμιο Κύπελο Ράγκμπι και το συνέδριο της ΑΒΤΑ θα είναι στους καυτούς προορισμούς του 2019, ενώ η Θεσσαλονίκη, η Μαδέρα και το Ουζμπεκιστάν συμπληρώνουν τη 12άδα.

Στις κορυφαίες τάσεις στα ταξίδια είναι η ανάδυση της εμπιστοσύνης σε έμπιστους ειδικούς ταξιδίων των τουριστικών γραφείων, η αύξηση 20% στις διακοπές ευεξίας, των προσωποποιημένων ταξιδιωτικών προγραμμάτων και της ευρύτερης χρήσης της τεχνολογίας για τη διευκόλυνση των ταξιδίων.

Πέρυσι σημειώθηκε αύξηση 5% στις πωλήσεις διακοπών στα τουριστικά γραφεία και τουρ οπερείτορ της Βρετανίας, αναφέρει η ΑΒΤΑ, με επιβράδυνση του εσωτερικού τουρισμού. Επίσης, οι Βρετανοί έκαναν λιγότερες σύντομες αποδράσεις, τόσο στο εσωτερικό (από 1,3 σε 1,1 ανά άτομο) όσο και στο εξωτερικό (από 0,4 σε 0,3 ανά άτομο).

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»