Τουρισμός | 1,65 δισ. δολάρια ο τζίρος των επαγγεματικών ταξιδίων το 2023

16-11-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Σε 1,3 δισ. δολάρια ανήλθε η παγκόσμια αγορά επαγγελματικών ταξιδίων το 2017 ενώ εκτιμάται οτι το 2023 η αξία της θα φθάσει τα 1,65 δισ. δολάρια, με σωρευτική ετήσια ανάπτυξη 4,1% κατά την περίοδο 2017-2023.

Αυτό αποκαλύπτει έρευνα αγοράς της Allied Market Research, η οποία αποδίδει την ανάπτυξη αυτή στην αύξηση των ταξιδίων και την ταχεία παγκοσμιοποίηση των επιχειρήσεων σε συνδυασμό με την ανάδυση περισσότερων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ωστόσο, η αυξημένη ενσωμάτωση της τεχνολογίας στα ταξίδια εμποδίζει την ανάπτυξη της αγοράς, επισημαίνει η έρευνα. Αντίθετα, οι επενδύσεις στις υποδομές από τις τοπικές κυβερνήσεις και η έκρηξη της αγοράς ταξιδίων αναμένεται να δημιουργήσουν μεγάλες προοπτικές στα επαγγελματικά ταξίδια στο μέλλον.

Ο κλάδος εστίασης και καταλυμάτων κυριάρχησε στην αγορά το 2017, συμβάλλοντας κατά το 50% χάρη στις καλές επιδόσεις εταιριών όπως η Airbnb.

Το τμήμα εταιρικών ταξιδίων είχε το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στα επαγγελματικά ταξίδια το 2017 (64,6%) και αναμένεται να έχει ισχυρή σωρευτική ετήσια ανάπτυξη (4,7%) μέχρι το 2023 χάρτη στην αύξηση των εταιρικώ δραστηριοτήτων, όπως επαγγελματικές συναντήσεις και προωθητικές ενέργειες.

Το σκέλος των ομαδικών ταξιδίων αναμένεται να καταγράψει την ισχυρότερη ανάπτυξη το 2023 (4,8%), καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών προσφέρουν χαμηλές τιμές σε καταλύματα και μεταφορές για ομαδικά ταξίδια.

Το 2017, η Ασία-Ειρηνικός είχε το μεγαλύτερο μερίδιο επαγγελματικών ταξιδίων, συμβάλλοντας κατά το 42% στα έσοδα από την αγορά επαγγελματικών ταξιδίων. Η ίδια περιοχή αναμένεται να έχει την ισχυρότερη σωρευτική ετήσια ανάπτυξη (5,5%) μέχρι το 2023 χάρη στην οικονομική ανάπτυξη που γνωρίζει η οποία δημιουργεί επενδυτικές ευκαιρίες. 

διαβάστε ακόμα

Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες