Έκθεση ΠΟΤ/ ETC: Aνερχόμενη αγορά για την Ευρώπη ο τουρισμός από τον Κόλπο

09-11-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ανάπτυξη παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια ο εξερχόμενος τουρισμός από το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου, ΣΣΚ (αποτελείται από 6 αραβικές χώρες), με τις διεθνείς ταξιδιωτικές δαπάνες να ξεπερνούν τα 60 δισ. δολάρια το 2017. 

Αυτό αποκαλύπτει νέα έκθεση που συντάχθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού, UNWTO, και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Τουρισμού, ETC, με τη στήριξη της Value Retail, για τον εξερχόμενο τουρισμό από το Μπαχρέιν, το Κουβέιτ, το Ομάν, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ, με έμφαση στην εικόνα για την Ευρώπη ως τουριστικό προορισμό.

Τα στοιχεία δείχνουν οτι οι κατα κεφαλή διεθνείς τουριστικές δαπάνες από το ΣΣΚ το 2017 ήταν 6,5 φορές υψηλότερες σε σύγκριση με τον παγκόσμιο μέσο όρο (60 δισ. δολάρια, έναντι 40 δισ. δολαρίων το 2010).

Ο Κόλπος παραμένει ανερχόμενη αγορά εξερχόμενου τουρισμού για την Ευρώπη, η οποία πρέπει να κεφαλαιοποιήσει την ευκαιρία προσέλκυσης επισκεπτών από τις 6 αυτές χώρες, εστιάζοντας στο προφίλ τους: Νεαρή ηλικία, κίνητρο το value των διακοπών, καλή πληροφόρηση και εξοικείωση με την τεχνολογία, τόνισαν ο γ.γ. του ΠΟΤ, κ. Zurab Pololikashvili και ο πρόεδρος της ETC, κ. Peter de Wilde.

Η έκθεση δείχνει οτι ο εισερχόμενος τουρισμός στην Ευρώπη από τον Κόλπο έχει ενισχυθεί από την πρωτοφανή ανάπτυξη στις αεροπορικές συνδέσεις την τελευταίας δεκαετία, με τους αερομεταφορείς του Κόλπου να γίνονται κυρίαρχοι στα ταξίδια μακρινών αποστάσεων. 

Οι ταξιδιώτες από τον Κόλπο είναι νεαρής ηλικίας, με ενδιαφέρον για οικογενειακά ταξίδια, με μεγάλα έσοδα και αναζητούν ποιοτική διαμονή, φαγητό και υπηρεσίες. Ενδιαφέρονται για τις ατραξιόν των ευρωπαϊκών προορισμών και τα φυσικά τους τοπία και τις ανεπτυγμένες υποδομές.

Έχουν για την Ευρώπη την αντίληψη οτι προσφέρει ποικιλία διαφορετικών εμπειριών καθώς και δυνατότητες πολυτελών αγορών. Τα εμπόδια για κρατήσεις στην Ευρώπη είναι η ανησυχία για ζητήματα ασφαλείας, η γλώσσα και το υψηλό κόστος των διακοπών. 

διαβάστε ακόμα

Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά
Oceania Cruises: Πολυάριθμα νέα δρομολόγια κρουαζιέρας σε Αθήνα και Ελληνικά νησιά το 2025
Κληρώθηκαν οι δικαιούχοι για το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους»
Τουρισμός | Η Ελλάδα στο top 10 των ευρωπαϊκών προορισμών, που θα επισκεφτούν φέτος οι Αυστραλοί
Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας | Τουριστική Προβολή στη Βαρσοβία και το Βελιγράδι
Όμιλος Jet2.com και Jet2holidays | Έκρηξη κρατήσεων για το 2025 από το αεροδρόμιο του Μπόρνμουθ - Η Ρόδος στο top5