Ναι στο Instagram, όχι στο ποτό, λένε τώρα οι νεαροί Βρετανοί τουρίστες

05-11-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Μια τέλεια εικόνα στο Instagram κατά τη διάρκεια των διακοπών είναι πιο σημαντική από το ποτό για τους Βρετανούς millennials, σύμφωνα με έρευνα στην World Travel Market του Λονδίνου.

Η έρευνα μεταξύ 2.000 Βρετανών νεαρών ενήλικων έδειξε ότι μόνο το 9% θέλουν να πιουν στις διακοπές τους. Αντίθετα, για το Instagram ενδιαφέρεται το 78% των ατόμων ηλικίας 25-34 ετών και το 63% αυτών ηλικίας 18-24 ετών. Πάνω από το 1/3 δηλώνουν ότι ανεβάζουν θέματα από τις διακοπές τους στα social media περισσότερες από μία φορές την ημέρα.

Τα ευρήματα αυτά αντικατοπτρίζουν μια σεισμική μετατόπιση των τάσεων, λένε ταξιδιωτικοί εμπειρογνώμονες στην World Travel Market και ουσιαστικά επιβεβαιώνουν την απόφαση του Thomas Cook να κλείσει το Club 18-30, που προωθούσε το ποτό και την ξέφρενη διασσκέδαση στους νέους.

Το κλείσιμο του Club 18-30 αντικατοπτρίζει την ευρύτερη τάση των νέων Βρετανών να περιορίζουν το αλκοόλ. Το ένα τρίτο των νέων ηλικίας 16-24 ετών δεν πίνουν σήμερα, σε σύγκριση με το ένα πέμπτο το 2015, σύμφωνα με την Έρευνα Υγείας για την Αγγλία.

Η βιομηχανία ταξιδιών αξιοποιεί αυτή την τάση, επειδή το Instagram εκτιμάται σε ένα δισεκατομμύριο χρήστες, επομένως είναι μια πολύ ισχυρή πλατφόρμα. Η αεροπορική εταιρία easyJet την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψε μια λειτουργία Look & Book app που επιτρέπει στους επιβάτες να κλείνουν άμεσα πτήσεις χρησιμοποιώντας μόνο μια φωτογραφία - χωρίς να χρειάζεται ο χρήστης να γνωρίζει τον προορισμό.

 

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google