Ο τουρισμός των μουσουλμάνων θα εισφέρει 183 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο ΑΕΠ

30-10-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Συμβολή 183 δισ. δολαρίων θα έχει ο τουρισμός των μουσουλμάνων στο παγκόσμιο ΑΕΠ μέχρι το 2020, έναντι 148 δισ. δολαρίων το 2017, όπως αποκαλύπτει νέα έρευνα της έκθεσης WTM του Λονδίνου, που διενεργείται στο πλαίσιο της πρώτης εκδήλωσης της έκθεσης αποκλειστικά για τον τουρισμό χαλάλ. 

Η έρευνα, με τίτλο «Εκτίμηση για τον Παγκόσμιο Οικονομικό Αντίκτυπο του Τουρισμού Μουσουλμάνων και της Μελλοντικής Ανάπτυξης: 2017-2020», διερευνά πώς οι ταξιδιωτικές εταιρίες και οι προορισμοί μπορούν να κεφαλαιοποιήσουν την άνθιση του τουρισμού χαλάλ.

Τα ταξίδια μουσουλμάνων και τα φιλικά προς τον τουρισμό χαλάλ καλύπτουν τις ίδιες θεματικές ενδιαφερόντων. 

Κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης για την παρουσίαση της έρευνας, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Salam Standard, Faeez Fadhlillah, ο οποίος ασχολήθηκε με την έρευνα, θα μιλήσει για τα ευρήματα και θα μοιραστεί με το κοινό πληροφορίες που θα βοηθλησουν τους προορισμούς να επωφεληθούν από την ανάπτυξη που παρουσιάζει ο τουρισμός των μουσουλμάνων.

Η Salam Standard είναι σύστημα κατάταξης ξενοδοχείων το οποίο αξιολογεί μονάδες βάσει των υποδομών και υπηρεσίων τους μέσα από τα οποία μπορεί να εξυπηρετηθεί ο τουρισμός χαλάλ. Ο κ. Fadhlillah είνα επίσης ιδιοκτήτης της tripfez.com, ένα online τουριστικό γραφείο που απευθύνεται σε μουσουλμάνους ταξιδιώτες.

Στο ίδιο πάνελ θα συμμετέχει και ο διευθύνων σύμβουλος της τουριστικής επιτροπής του Κειπ Τάουν, Enver Duminy, ο οποίος θα παρουσιάζει σημαντικές πληροφορίες από την τρέχουτσα καμπάνια τουριστικής προβολής του προορισμού της οποίας το επίκεντρο είναι ο τουρισμός των μουσουλμάνων, προετοιμάζοντας κατάλληλα την πόλη με πρωτοβουλίες πληροφόρησης των εστιατορίων και ξενοδοχείων σχετικά με τις γαστρονομικές προτιμήσεις της εν λόγω αγοράς τουριστών. 

Ο διευθυντής του τουριστικού οργανισμού της Κορέας στο Λονδίνο, Seunghyun Hwang, θα μιλήσει από την πλευρά του για τη γνώση που αποκόμισε η Κορέα από την τοποθέτησή της στην αγορά ως προορισμός μουσουλμάνων και χαλάλ.

Τη συζήτηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου, στη ζώνη Μ. Ανατολής και Αφρικής, θα συντονίζει η Gemma Greenwood, διευθύντρια της Content Inc.

Ο τουρισμός των μουσουλμάνων διαδραματίζει ήδη μεγάλο ρόλο στη βιομηχανία και αναμένεται να αναπτυχθεί περαιτέρω, με την έρευνα να αναφέρει οτι το 2060, 3 δισ. μουσουλμάνοι θα ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο, δηλαδή το ένα τρίτο του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η Ασία έχει αρχίσει να επωφελείται από τις ταξιδιωτικές δαπάνες των μουσουλμάνων και η έρευνα αναφέρει ότι έως το 2020, 1,2 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα υποστηριχθούν άμεσα από την αγορά αυτή. 

Όσον αφορά τον εξερχόμενο τουρισμό, ταξιδιώτες από τη Μαλαισία, Ινδονησία και Κίνα αναμένεται να συμβάλλουν συνδυαστικά στο 17% των παγκόσμιων δαπανών μέχρι το 2020.

Το 2017, οι ταξιδιώτες από τη Μ. Ανατολή είχαν μερίδιο άνω του 60% των παγκόσμιων δαπανών εξερχόμενου τουρισμού, στα 62,2 δισ. δολάρια.

Όπως τόνισε ο διευθυντής της έκθεσης WTM του Λονδίνου, Simon Press, οι προορισμοί θα πρέπει να προσέξουν οτι οι millennials μουσουλμάνοι από τις 3 μεγάλες αγορές εξερχόμενου τουρισμού της Ασίας, Ινδονησία, Κίνα και Μαλαισία, επιθυμούν ταξίδια σε προορισμούς με μικρή μουσουλμανική κοινότητα.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour