Γιατί οι Βρετανοί εμπιστεύονται τα ταξιδιωτικά γραφεία

15-10-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Η ευκολία στην κράτηση (58%), η εξοικονόμηση χρόνου (51%) και η αίσθηση ασφάλειας (45%) είναι οι κυριότεροι λόγοι για τους οποίους οι Βρετανοί επιλέγουν τουριστικό γραφείο για κράτηση διακοπών. 

Οι νεαρότερης ηλικίας ταξιδιώτες (25-34) τείνουν να κάνουν κράτηση σε επαγγελματίες στο χώρο των ταξιδίων και το 20% πιστεύει ότι εκείνοι διασφαλίζουν καλύτερες διακοπές, ενώ το 93% προβαίνει σε κράτηση αφού έχει συμβουλευθεί κάποιον ειδικό από την ταξιδιωτική εταιρία στην οποία θα κλείσει τις διακοπές.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα της έκθεσης Holiday Habits που διενήργησε η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ, ΑΒΤΑ.

Από την έκθεση προκύπτει επίσης οτι οι Βρετανοί νεαρής ηλικίας έχουν χάσει ένα μέρος της εμπιστοσύνης τους στις online κριτικές (απώλεια εμπιστοσύνης κατά 14%, από 53% σε 39%).

Οι νεαρότερες ηλικίες, επίσης, προτιμούν όλο και περισσότερο ειδικούς για τους βοηθήσουν στην αναζήτηση μοναδικών και αυθεντικών ταξιδιωτικών εμπειριών, αναγνωρίζοντας οτι οι επαγγελματίες γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα τους προορισμούς και μπορούν να τους βοηθήσουν να κάνουν τις διακοπές που επιθυμούν. Οι Βρετανοί ηλικίας 18-24 τείνουν να κάνουν κράτηση σε επαγγελματία των ταξιδίων για νέες ιδέες και προορισμούς τους οποίους μπορεί να τους προτείνουν (32%).

Το 40% των Βρετανών ηλικιας 18-24 αναζητούν για το επόμενο ταξίδι τους τις σημαντικότερες διακοπές της ζωής τους, αναζητώντας αυθεντικές εμπειρίες.

Το 30% των Βρετανών στις τελευταίες διακοπές είχε συζητήσει με επαγγελματία των ταξιδίων. Πάνω από 9 στους 10 εξ αυτών, δήλωσαν οτι στη συνέχεια επέλεξαν την εταιρία του ίδιου επαγγελματία για την κράτηση. Δύο στους 5 μίλησαν με επαγγελματία των ταξιδίων και έκαναν κράτηση σε κατάστημα, το 30% έκανε διαδικτυακή κράτηση και το 23% τηλεφωνική.

Μόλις το 7% εξ όσων μίλησαν με επαγγελματία των ταξιδίων προχώρησαν σε κράτηση σε άλλη εταιρία ή οργάνωσαν μόνοι τους τις διακοπές.

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour