Κινεζικός τουρισμός: +4% οι αφίξεις στην Ευρώπη το 8μηνο- οι δημοφιλείς χώρες

10-10-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση 4% σημείωσαν οι αφίξεις Κινέζων στην ΕΕ το 8μηνο του 2018 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Η αύξηση το α΄ τετραμήνο ανήλθε σε 9,5% και το δεύτερο σε 2,2%.

Αυτό προκύπτει από την έκθεση για τον κινεζικό τουρισμό την Ευρώπη που διενήργησε η ForwardKeys για λογαριασμό της Ευρωπαϊκή Επιτροπής Ταξιδίων, ETC.

Οι κρατήσεις των Κινέζων για ταξίδια στην ΕΕ τους τελευταίους μήνες της χρονιάς παρουσιάζουν μέχρι στιγμής αύξηση 4,7% -εάν εξαιρεθεί το Ην. Βασίλειο η αύξηση είναι +5,7%- ενώ οι κρατήσεις τους για τον υπόλοιπο κόσμο είναι αυξημένες σε μικρότερο ποσοστό, κατά 3,6%.

Η αύξηση προέρχεται κυρίως από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο και τις πόλεις της δεύτερης δέσμης της Κίνας. 

Την περίοδο Μάιος-Αύγουστος, η ανάπτυξη από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο ανήλθε σε 5,1% ενώ η αύξηση αφίξεων από τις πόλεις Chengdu, Hangzhou, Shenzhen και Xiamen διαμορφώθηκε στο +13,5%.

Όσον αφορά τα ταξίδια κατά τους τελευταίους μήνες της χρονιάς, οι κρατήσεις από το δεύτερη δέσμη πόλεων της Κίνας παρουσιάζουν αύξηση κρατήσεων 22,6% έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι. Οι κρατήσεις από το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο είναι αυξημένες κατά 6,8% και από την πρώτη δέσμη κινεζικών πόλεων μόλις κατά 1,4%.

Σε επίπεδο ευρωπαϊκών προορισμών, κατά την περίοδο Μαίος-Αύγουστος, οι αφίξεις στην κεντρική και ανατολική ΕΕ ήταν αυξημένες κατά 10,3% και μέχρι το Δεκέμβριο αναμένεται αύξηση 9,4%.

Κορυφαίες επιδόσεις σημειώνουν η Εσθονία και η Βουλγαρία με αύξηση κινεζικών αφίξεων κατά 45,3% και 43,4% αντίστοιχα ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς, οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση 48,2% και 21,6%.

Οι αφίξεις στη βόρεια ΕΕ είχαν μείωση 0,6% ενώ τη μικρότερη αύξηση για το τελευταίο τετράμηνο της χρονιάς παρουσιάζει η δυτική ΕΕ με αύξηση κρατήσεων 2,5%.

Πρωταγωνιστής στη νότια ΕΕ είναι η Κροατία με αφίξεις αυξημένες κατά 46,2% την περίοδο Μάιος-Αύγουστος 2018 και με εκτιμήσεις για αύξηση 66,4% την περίοδο Σεπτέμβριος-Δεκέμβριος.

Δύο σημαντικές εκδηλώσεις για τον εξερχόμενο τουρισμό της Κίνας είναι το Mid-Autumn Festival και η National Day Golden Week (18 Σεπτεμβρίου έως 8 Οκτωβρίου), όμως οι κρατήσεις τους στην ΕΕ αυτή τη στιγμή έχουν αύξηση που δεν ξεπερνά το 0,6%. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι κρατήσεις των Κινέζων σε μακρινούς προορισμούς έχουν απώλειες 3,6%, η ΕΕ φαίνεται ανθεκτική.

Τις καλύτερες επιδόσεις εντός ΕΕ κατά τη διάρκεια της Χρυσής Εβδομάδας του Οκτωβρίου, καταγράφουν η Σουηδία (+26,3%), η Αυστρία (+13,1%) και η Ολλανδία (+8,7%). Εκτός ΕΕ σημαντικές επιδόσεις σημειώνουν οι Σερβία, η Τουρκία και το Μαυροβούνιο με τις κρατήσεις να παρουσιάζουν αύξηση 174,9%, 86,5% και 49,1% αντίστοιχα.

Το 2018 είναι το Έτος Τουρισμού Ευρώπης-Κίνας, με στόχο την προώθηση της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού στην ισχυρή αγορά εξερχόμενου τουρισμού της Κίνας. Μερικές από τις θετικές επιδόσεις των ευρωπαϊκών προορισμών, αποδίδονται στις πρωτοβουλίες που λαμβάνονται στο πλαίσιο του Έτους Τουρισμού.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»