Τουρισμός γονιμότητας, η νέα μεγάλη αγορά για την προσέλκυση Κινέζων

25-09-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Με το τέλος της 30ετούς πολιτικής της Κίνας για επιβολή ορίου στην τεκνοποίηση στο ένα παιδί ανά οικογένεια, που είχε στόχο να περιορίσει τον υπερπληθυσμό, μια νέα προοπτική αναδύεται για τον τουρισμό γονιμότητας των Κινέζων.

Η απόφαση για την άρση του περιορισμού τεκνοποίησης στην Κίνα, η οποία ελήφθη με σκοπό να αυξηθεί προοδευτικά το εργατικό δυναμικό της χώρας, εκτιμάται οτι θα οδηγήσει πολλές γυναίκες να ακολουθήσουν θεραπείες γονιμότητας.

Σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας και Οικογενειακού Προγραμματισμού, το 2016 η Κίνα είχε περισσότερους από 40 εκατ. ασθενείς με προβλήματα γονιμότητας. Ως εκ τούτου, πάνω από 40 εκατ. Κινέζοι μπορεί να αποτελέσουν το πεδίο ανάπτυξης τουρισμού γονιμότητας τα επόμενα χρόνια, ανοίγοντας νέες προοπτικές ανάπτυξης στη μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο.

Ήδη, πριν 2 χρόνια, η εσωτερική αγορά υπηρεσιών γονιμότητας ανερχόταν σε 670 εκατ. δολάρια, ενώ έως το 2022 το νούμερο αυτό αναμένεται να υπερδιπλασιαστεί φθάνοντας τα 1,5 δισ. δολάρια.

Το 2016, οι Κινέζοι ασθενείς δαπάνησαν 1,1 δισ. δολάρια στον τουρισμό γονιμότητας εκτός της χώρας τους, δηλαδή περισσότερα σε σύγκριση με το εσωτερικό της χώρας και στα ίδια περίπου επίπεδα με τις εκτιμήσεις στο εσωτερικό για το 2022.

Η τάση για θεραπείες γονιμότητας στο εξωτερικό εξηγείται από το γεγονός οτι η χώρα έχει έλλειψη κέντρων γονιμότητας και εμβρυολόγων. Επιπλέον, τέτοιες υπηρεσίες δικαιούνται μόνο τα παντρεμένα ετερόφυλα ζευγάρια ή γυναίκες με καρκίνο των ωοθηκών. Οι ελεύθερες γυναίκες, τα ζευγάρια εκτός γάμου και τα γκέι ζευγάρια αναγκάζονται να αναζητήσουν εναλλακτικές στο εξωτερικό.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»