Γερμανικός τουρισμός: Δημοφιλέστερος προορισμός η Τουρκία τον Αύγουστο

12-09-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Τη μεγαλύτερη δυναμική σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους προορισμούς είχε η Τουρκία τον Αύγουστο στη γερμανική αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία αναζήτησης κρατήσεων σε γερμανικά συστήματα που ανέλυσε η εταιρία ερευνών αγοράς TrevoTrend σε συνεργασία με την πλατφόρμα Traveltainment και παρουσιάσθηκαν στο πρόσφατο workshop του fvw στην Κωνσταντινούπολη. Η Ελλάδα εντοπίζεται στην 4η θέση των πιο περιζήτητων προορισμών σε επίπεδο αναζήτησης κρατήσεων από Γερμανούς τον ίδιο μήνα.

Τα στοιχεία, τα οποία αφορούν αναζητήσεις που διεξήχθησαν τον Αύγουστο, δείχνουν ότι η αναζήτηση κρατήσεων από γερμανούς ταξιδιώτες για την Τουρκία ξεπέρασε τα επίπεδα της Ισπανίας τον περασμένο μήνα.

Ωστόσο, όπως επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της TrevoTrend, κ. Matthias Lange, οι αναζητήσεις κρατήσεων δεν μετατρέπονται απαραίτητα σε κρατήσεις, όμως δείχνουν το ενδιαφέρον αγοράς των καταναλωτών. 

Συνολικά καταγράφηκαν 40,9 εκατ. αναζητήσεις κρατήσεων για διακοπές στην Τουρκία, δηλαδή 46% περισσότερες σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017. Εξ αυτών, το 85% αφορούσαν διακοπές στην τουρκική ριβιέρα, σε θέρετρα όπως η Αττάλεια. 

Η Ισπανία περιορίστηκε στη δεύτερη θέση με 40,7 εκατ. αναζητήσεις, με αύξηση 2% σε σχέση με τον Αύγουστο του 2017. Η Αίγυπτος ήταν τρίτη (17,3 εκατ.) με αύξηση 73% σε σχέση με πέρυσι και ακολούθησαν η Ελλάδα, τα ΗΑΕ, η Βουλγαρία και η Δομινικανή Δημοκρατία.

Τα στοιχεία αναζητήσεων που επεξεργάστηκε η TrevoTrend αφορούν όλες τις ημερομηνίες αναχώρησης, περιλαμβάνουν τις κρατήσεις τελευταίες στιγμής καθώς και αναζητήσεις για τη χειμερινή σεζόν αλλά και για το καλοκαίρι του 2019. Ήδη πολλοί Γερμανοί τουρ οπερέιτορ έχουν «ανοίξει» μεγάλο τμήμα κρατήσεων για το καλοκαίρι του 2019.

Για τη χειμερινή σεζόν (Νοέμβριος 2018-Μάρτιος 2019) η Ισπανία παραμένει κορυφαίος προορισμός με 6,3 εκατ. αναζητήσεις κρατήσεων, κυρίως χάρη στα Κανάρια. Η Αίγυπτος είναι δεύτερη με 5,5 εκατ. αναζητήσεις, η Τουρκία τρίτη (2,5 εκατ.), η Ταϋλάνδη τέταρτη (1,2 εκατ.) και η Δομινικανή Δημοκρατία πέμπτη (1,1 εκατ.)

Η Τουρκία παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση αναζητήσεων (+103%) σε σχέση με πέρυσι, και ακολουθούν η Αίγυπτος (+79%), η Ταϋλάνδη (+8%) και η Ισπανία (+2%).

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»