Βρετανικός τουρισμός: Έκρηξη κρατήσεων για Τουρκία, Αίγυπτο, Τυνησία, κάτω η Ισπανία, Πορτογαλία

08-08-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Αύξηση 66% καταγράφεται στις κρατήσεις διακοπών από το Ην. Βασίλειο για την Τουρκία φέτος, ενώ και οι κρατήσεις για Αίγυπτο είναι αυξημένες 51% και για Τυνησία +901%. Αντίθετα, οι κρατήσεις για Ισπανία και Πορτογαλία παρουσιάζουν μείωση 2,5% και 0,2% αντίστοιχα.

Αυτά προκύπτουν από δεδομένα της ForwardKeys που ανέλυσε η GfK και αφορούν τις συναλλαγές βρετανικών τουριστικών γραφείων. 

Μόλις ξεκίνησε η ανάκαμψη του τουριστικού ρεύματος προς προορισμούς της Μ. Ανατολής και της Αφρικής, μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις, αναφέρει η ανάλυση.

Όσον αφορά την προγραμματισμένη χωρητικότητα, κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 η Αίγυπτος διαθέτει μόλις το 46% των θέσεων που είχε προ τριετίας και η Τυνησία μόλις το 38%. Ωστόσο οι θέσεις στις απευθείας πτήσεις από τη Βρετανία προς την Τουρκία έχουν επανέλθει κατά το 94%.

Η έρευνα αποκαλύπτει επίσης ότι τα ταξίδια αναψυχής των Βρετανών αυξήθηκαν αυτό το καλοκαίρι κατά 4,9% σε σχέση με πέρυσι.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της GfK, η ανάπτυξη αυτή οφείλεται στη δυναμική που αναπτύσσουν οι κοντινοί και μεσαίοι καλοκαιρινοί προορισμοί, παρουσιάζοντας αύξηση 7,7%. Οι προορισμοί αντιπροσωπεύουν το 60% των ταξιδίων των Βρετανών στο εξωτερικό τη θερινή περίοδο.

Όπως επισημαίνουν, την ώρα που Τουρκία, Τυνησία και Αίγυπτος επιστρέφουν και Ισπανία και Πορτογαλία υποχωρούν, η Ελλάδα, η Κροατία και η Βουλγαρία έχουν αισιόδοξες προοπτικές.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά