Αμερικανικός τουρισμός: Πάνω από 100 δισ. δολάρια οι δαπάνες διακοπών το 2018

27-07-18 | ΑΓΟΡΕΣ

To 10% των Αμερικανών κατά την περίοδο των διακοπών ξεπερνά τον αρχικό προϋπολογισμό, με το μέσο όρο των επιπλέον εξόδων να ανέρχεται σε 534 δολάρια, δηλαδή 27% σε σύγκριση με την αρχική εκτίμηση εξόδων.  

Αυτό αποκαλύπτει ο δείκτης Vacation Confidence που συνέταξε η Allianz Global Assistance έπειτα από συλλογή στοιχείων από την Ipsos σε δείγμα τουλάχιστον 1.000 Αμερικανών καταναλωτών.

Βάσει ηλικιακής ομάδας, το 92% των Millennials (18-34 ετών) και το 91% των Baby Boomers (ηλικίες άνω των 55 ετών) δεν ξέφυγαν από τον αρχικό προϋπολογισμό διακοπών (τα στοιχεία αναφέρονται σε διακοπές που πραγματοποιήθηκαν το 2017), ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους Gen X (35-54 ετών) διαμορφώνεται λίγο χαμηλότερα, στο 87%.

Οι ταξιδιώτες της γενιάς Gen X, τείνουν επίσης να δαπανούν πολύ περισσότερες σε σύγκριση με άλλες ηλικιακές ομάδες που διαφεύγουν της αρχικής πρόβλεψης εξόδων στα ταξίδια. Κατά μέσο όρο, καταλήγουν να δαπανούν 32% περισσότερα, δηλαδή 836 δολάρια επιπλέον του αρχικού προϋπολογισμού. Οι Millennials δαπανούν 26% περισσότερα (δηλαδή 362 δολάρια επιπλέον) και οι Baby Boomers 20% περισσότερα (369 δολάρια).

Η μέση αναμενόμενη δαπάνη στις διακοπές των Αμερικανών αυτό το καλοκαίρι, διαμορφώνεται στα 1.936 δολάρια, και εμφανίζεται μειωμένη ελαφρώς σε σύγκριση με πέρυσι (1.978 δολάρια). Ωστόσο, η αναμενόμενη συνολική δαπάνη σε αυτές φέτος θα σπάσει το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων (100,4 δισ. δολάρια φέτος), για δεύτερη συνεχή χρονιά στην ιστορία του Δείκτη της Allianz (101,1 δισ. δολάρια πέρυσι).

Οι Αμερικανοί αναμένεται να δαπανήσουν φέτος πάνω από 20% (23,5%) επιπλέον σε σύγκριση με τις δαπάνες διακοπών τους το 2010, όταν η μέση δαπάνη διαμορφωνόταν σε 1.653 δολάρια.

Η έρευνα έδειξε ακόμα ότι το 46% των Αμερικανών θα κάνουν τις βασικές τους διακοπές το καλοκαίρι, 3% λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι, ενώ το 53% απέχουν. Ωστόσο, το 18% έκαναν διακοπές το περασμένο τρίμηνο, 4% περισσότεροι σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, κάτι που μπορεί να εξηγεί τη μείωση των θερινών διακοπών φέτος και τη μείωση της δαπάνης.

Παρά τη μικρή μείωση δαπανών για το 2018, οι Αμερικανοί συνεχίζουν να βρίσκονται επάνω από τα επίπεδα του καλοκαιριού του 2016, όταν οι δαπάνες ανήλθαν σε 90 δισ. δολάρια. 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»