+13% οι κρατήσεις στη γερμανική αγορά μέχρι και τον Ιούνιο

26-07-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Aύξηση 7% παρουσίασαν τα έσοδα των γερμανικών τουριστικών γραφείων τον Ιούνιο, με τις πωλήσεις καλοκαιρινών διακοπών να καταγράφουν αύξηση 4% και των χειμερινών κατά 13%, παρά τις καλές κλιματικές συνθήκες στη Γερμανία και το Μουντιάλ.

Συνολικά, μέχρι και τον Ιούνιο, οι πωλήσεις για το καλοκαίρι του 2018 είναι 13% επάνω σε σχέση με τα περυσινά επίπεδα και το 91% των περυσινών εσόδων έχει ήδη επιτευχθεί. Όσον αφορά τους μήνες αναχώρησης για διακοπές, ο Ιούνιος έκλεισε με μικρή αύξηση πωλήσεων 1,1% σε σχέση με πέρυσι. Η ζήτηση για Ιούλιο ήταν αυξημένη κατά 13,4% σε επίπεδο εσόδων από πραγματοποιημένες κρατήσεις.

Αυτό δείχνει έρευνα της GfK η οποία ανέλυσε τις πωλήσεις 2.000 τουριστικών γραφείων, online και offline, και ιστοσελίδων τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας.

Δημοφιλέστεροι προορισμοί στη Γερμανία για το καλοκαίρι παραμένουν οι παράκτιες περιοχές της Μεσογείου, με πρώτη την Ισπανία, δεύτερη την Ελλάδα και τρίτη την Τουρκία, καθώς και οι παράκτιες περιοχές της Βαλτικής, σύμφωνα με την DRV. Αίγυπτος, Τυνησία και Μαρόκο, αλλά και η Κροατία και η Βουλγαρία, σημειώνουν υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Τα online τουριστικά γραφεία ήταν οι μεγάλοι νικητές και για τον Ιούνιο με ισχυρές πωλήσεις τελευταίας στιγμής για το καλοκαίρι, ενώ τα τουριστικά γραφεία είχαν μείωση κρατήσεων 1%.

Οι αναλυτές αναμένουν τα επίπεδα πωλήσεων Ιουλίου προκειμένου να διαπιστώσουν εάν η αναμενόμενη αύξηση από τις κρατήσεις τελευταίας στιγμής, μετά την πρώιμη έξοδο της Γερμανίας από το Μουντιάλ, θα γίνει πραγματικότητα ή όχι.

Ο πρόεδρος της γερμανικής ένωσης τουρισμού, DRV, Norbert Fiebig, πρόσφατα δήλωσε ότι οι Γερμανοί φέτος προέβησαν νωρίτερα σε κρατήσεις για το καλοκαίρι συγκριτικά με άλλες χρονιές, όμως τα τουριστικά γραφεία και οι τουρ οπερείτορ συνέχισαν να έχουν μεγάλες διαθεσιμότητες για το καλοκαίρι.

Η ανακοπή των κρατήσεων που παρατηρείται κάθε διετία εξαιτίας του Μουντιάλ και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φέτος δεν καταγράφηκε εξαιτίας της εξόδου της ομάδας της Γερμανίας, δήλωσε ο ειδικός πωλήσεων τελευταίας στιγμής της TUI, Benjamin Jacobi και, σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περισσότερες προσφορές τελευταίας στιγμής για Κανάρια Νησιά σε σχέση με περασμένα χρόνια, αλλά λιγότερες για Ελλάδα.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»