Γερμανοί t.o's: Καμία ανησυχία για την Ελλάδα

25-07-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Με προσοχή παρατηρούν την εξέλιξη της κατάστασης με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα οι μεγάλοι τουρ οπερέιτορ της Γερμανίας, όμως χωρίς να έχει χρειαστεί ανάγκη παρεμβάσεων στα ταξιδιωτικά προγράμματα.

Σύμφωνα με τη γερμανικη ένωση ταξιδιωτικών πρακτόρων, DRV, κανείς Γερμανός τουρίστας δεν έχει υποστεί βλάβη από τις φωτιές.

Πολλά ξενοδοχεία της Ελλάδας είναι πλήρη, όμως η Αθήνα δεν αποτελεί κύριο προορισμό διακοπών για τους Γερμανούς, επισημαίνουν οι γερμανοί τουρ οπερέιτορ.

Η TUI αναφέρει ότι βρίσκεται σε στενή επικοινωνία με τους τοπικούς συνεργάτες της και οι πυρκαγιές δεν έχουν επηρεάσει τα προγράμματά της. Ωστόσο το κλείσιμο της οδικής αρτηρίας κοντά στις Βρύσες στην Κρήτη μπορεί να προκαλέσει καθυστερήσεις στις μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο.

Οι Thomas Cook και Alltours δεν έχουν καταγράψει κανένα περιστατικό τραυματισμού τουρίστα από τις πυρκαγιές. Σύμφωνα με τον Thomas Cook, στην Αθήνα προσφέρονται λίγα μόνο ξενοδοχεία και οι πελάτες του, στην πλειονότητά τους, έχουν προβεί σε κρατήσεις σε παραθαλάσσιους δημοφιλείς προορισμούς της Ελλάδας ή στα νησιά.

Αντίστοιχη εικόνα μεταφέρει και ο FTI, σύμφωνα με τον οποίο μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά τουριστών που επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές ενώ δεν έχουν καταγραφεί και παράπονα στο κέντρο εξυπηρέτησης.

Ο σπεσιαλίστας Attika Reisen έχει αυτή τη στιγμή μερικούς Γερμανούς στην Αθήνα, μακριά όμως από τις περιοχές που επλήγησαν.

Ο DER Touristik αναφέρει ότι επηρεάστηκαν επισκέπτες που ταξίδεψαν στην Ελλάδα οδικώς σε προσχεδιασμένες διαδρομές, οι οποίες προσαρμόζονται, όμως τα αξιοθέατα και τα ξενοδοχεία δεν διατρέχουν κίνδυνο.

διαβάστε ακόμα

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο