Ρωσικός τουρισμός: Το Μουντιάλ και οι τιμές φρέναραν τις κρατήσεις

12-07-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Αρνητική επίδραση στις κρατήσεις διακοπών από Ρώσους είχε το Μουντιάλ τον Ιούλιο και στις αρχές Ιουλίου, όμως οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ αποδίδουν τη μείωση αυτή και στην επιβράδυνση της καταναλωτικής δραστηριότητας αλλά και στις αυξημένες τιμές στους προορισμούς.

Ωστόσο οι τουρ οπερέιτορ προσδοκούν ότι οι κρατήσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου θα αναπληρωσουν τις απώλειες του Ιουνίου.

Ο ρόλος του Μουντιάλ υποτιμήθηκε στις εκτιμήσεις για τη σεζόν δήλωσε ο γενικός διευθυντής της Mouzenidis Travel κ. Αλέξανδρος Τσαντεκίδης, κάνοντας λόγο για μείωση 20-25% των πωλήσεων τον Ιούνιο. Ωστόσο, τονίζει ότι ακόμα και πριν τη λήξη του Μουντιάλ οι κρατήσεις παρουσίασαν αύξηση, της τάξης του 30% σε εβδομαδιαία βάση. 

Οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ όμως επισημαίνουν ότι η μείωση των πωλήσεων στη Ρωσία είχε ξεκινήσει από τον Απρίλιο λόγω των διακυμάνσεων της ισοτιμίας του ρουβλίου σε σχέση με τα κυριότερα νομίσματα. Αυτός, τονίζουν, είναι ο βασικός λόγος της μείωσης της ζήτησης. Την ίδια ώρα, οι τιμές των προορισμών έχουν αυξηθεί, τόσο στα ξενοδοχεία όσο και στις αερομεταφορές.

Ωστόσο, η μείωση της ζήτησης για διεθνείς προορισμούς έχει περιοριστεί ανομοιόμορφα. Η Τουρκία, για παράδειγμα, συνεχίζει να έχει αύξηση κρατήσεων, ανεξάρτητα από τους αρνητικούς παράγοντες για τη ρωσική αγορά.

Όπως επισημαίνουν στον Intourist, οι πωλήσεις σε μεσογειακούς προορισμούς, όπως η Ελλάδα και η Ιταλία, αντιμετωπίζουν δυσκολίες καθώς είναι ακριβοί, όμως η ζήτηση για αυτούς αυξάνεται όσο πλησιάζει η υψηλή σεζόν.

Άλλος λόγος επιβράδυνσης του ενδιαφέροντος ήταν, σύμφωνα με τον PEGASTouristik, η μείωση που καταγράφεται παραδοσιακά στις κρατήσεις τον Ιούνιο, εξαιτίας των εξετάσεων στα σχολεία.

Επιπλέον, η μείωση μπορεί να προκλήθηκε και από τα υψηλά μεγέθη προκρατήσεων, τα οποία φέτος ξεπέρασαν τα περυσινά από 20 έως 200%, ανά περίπτωση. 

Ωστόσο, οι ρώσοι τουρ οπερέιτορ παραμένουν αισιόδοξοι για τη σεζόν. Δεδομένων των συνθηκών, αναμένεται αύξηση των πωλήσεων τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο οι οποίες θα αντισταθμίσουν τις όποιες απώλειες καταγράφηκαν τον Ιούνιο, επισημαίνει ο κ. Τσαντεκίδης.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι