Ευρωπαϊκός τουρισμός: Εκτίναξη των αφίξεων από μακρινές χώρες

05-07-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ανάπτυξη με ιδιαίτερα υψηλή αύξηση στην ανατολική Ευρώπη και παραδοσιακούς προορισμούς όπως η Ρώμη, καταγράφει ο ευρωπαϊκός τουρισμός κατά το πρώτο 3μηνο του 2018, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο Βαρόμετρο Αερομεταφορών των European Cities Marketing και ForwardKeys. 

Το σύνολο των διεθνών αφίξεων στην Ευρώπη είχε αύξηση 6,1%, ενισχυμένο από τους ταξιδιώτες από μακρινές χώρες (+12,5%) ενώ τα ταξίδια εντός Ευρώπης είχαν μέτρια αύξηση. 

Οι αφίξεις στις περισσότερες περιοχές διατήρησαν ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 10%. Πρωταγωνιστές ήταν η Μ. Ανατολή (+18,1%) και η Κεντρική και Νότια Αμερική (+17,3%).

Οι ταξιδιώτες από μακρινές περιοχές είχαν σε μεγαλύτερο ποσοστό σκοπό διακοπών κατά τα ταξίδια τους στην Ευρώπη, κάτι που φαίνεται από την αύξηση επιβατών ανά κράτηση καθώς και την αύξηση του χρόνου που μεσολαβεί από τη στιγμή της κράτησης έως την αναχώρηση για το ταξίδι (διαμορφώθηκε σε πάνω από 120 ημέρες και αυξήθηκε περισσότερο από κάθε άλλη κατηγορία).

Οι κορυφαίοι προορισμοί ήταν το Λονδίνο (18%) και το Παρίσι (16%) και ακολούθησε η Κωνσταντινούπολη, η Σεβίλλη, ενώ νέοι προορισμοί στους κορυφαίους σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο ήταν η Ρώμη, η Βουδαπέστη και το Άμστερνταμ.

Οι κρατήσεις για την υπόλοιπη χρονιά επιβεβαιώνουν τη θετική πορεία του ευρωπαϊκού τουρισμού κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, με τις διεθνείς αφίξεις να καταγράφουν αύξηση 2,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ενώ οι κρατήσεις για ενδο-ευρωπαϊκά ταξίδια παρουσιάζουν μείωση 3,6%, οι αφίξεις από μακρινούς προορισμούς είναι αυξημένες κατά 8,3%, εξισορροπώντας τις απώλειες.

Η Κωνσταντινούπολη με αύξηση 50,5% βρίσκεται στις 10 πρώτες θέσεις προορισμών τόσο σε επίπεδο αύξησης όσο και όγκου κρατήσεων. 

διαβάστε ακόμα

«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google
Ανοίγει την 1η Μαΐου το νέο πολυτελές Amyth of Mykonos | Super Paradise
Ο νέος γενικός διευθυντής του Eliamos Villas Hotel & Spa στην Κεφαλονιά