Βρετανικός τουρισμός: Ρεκόρ επιβατών στις κρουαζιέρες το 2017

03-07-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Ρεκόρ σημείωσαν οι βρετανοί που επέλεξαν διακοπές κρουαζιέρας το 2017, προσεγγίζοντας τα 2 εκατ. (1.971.000), σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει το τμήμα Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας της Παγκόσμιας Ένωσης Κρουαζιέρας, CLIA.

Η αύξηση των επιβατών ανήλθε σε 4,3% σε σύγκριση με το 2016. Το μερίδιο της κρουαζιέρας στο σύνολο της αγοράς ταξιδίων αναψυχής διαμορφώθηκε στο 4% και στο 11% σε επίπεδο οργανωμένων διακοπών στο εξωτερικό, σε αντιστοιχία με τα ποσοστά που καταγράφθηκαν το 2016.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του αντιπροέδρου της CLIA Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας, κ. Andy Harmer, οι ισχυρές επιδόσεις της βρετανικής αγοράς ρουαζιέρας θα οδηγήσουν σε υπέρβαση των 2 εκατ. επιβατών την εφετινή χρονιά, για πρώτη φορά στην ιστορία της αγοράς.

Το value που προσφέρουν οι διακοπές κρουαζιέρας ήταν παράγοντας που συνέβαλλε στην ανάπτυξη της ζήτησης το 2017, με πληθώρα τιμών, επιλογών value for money και ειδικών προσφορών, την ώρα που οι επιλογές πλοίων δρομολογίων είναι περισσότερες από ποτέ.

Ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα ποτά περιλαμβάνονται στο πακέτο προσφοράς την τελευταία διετία έχει αποτελέσει σημαντικό στοιχείο για τους ταξιδιώτες, ενδεχομένως λόγω των αντίστοιχων πρακτικών στις διακοπές σε all in ξενοδοχεία, καθώς όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες κρουαζιερας επιλέγουν για πρώτη φορά αυτό τον τρόπο διακοπών.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»