Γερμανικός τουρισμός: Οι κορυφαίες τάσεις στις διακοπές το 2018

02-07-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Τις τάσεις στις διακοπές των Γερμανών το εφετινό καλοκαίρι, αποκαλύπτει έρευνα της BAT-Stiftung für Zukunftsfragen.

Σύμφωνα με την έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 4.000 Γερμανών άνω των 14 ετών, η μέση διάρκεια των διακοπών τους φέτος θα είναι 13 ημέρες και το μέσο κόστος ταξιδίου θα ανέλθει σε 1.200 ευρώ. Η μέση ημερίσια δαπάνη διαμορφώνεται σε 90 ευρώ ανά άτομο.

Για τους Γερμανούς, κυρίαρχος λόγος για διακοπές είναι η ξεκούραση, η αναγέννηση και η αποχή από την εργασία. Τέσσερις στους 5 Γερμανούς αναφέρουν ότι κύριο μέλημά τους στις διακοπές είναι η αναζωογόνηση. Αυτό περιλαμβάνει ύπνο, μπάνια και η ξεγνοιασιά του να μην φροντίζουν για το φαγητό και το νοικοκυριό.

Οι εμπειρίες είναι κομβικό στοιχείο των διακοπών για το 51% των Γερμανών. Εξίσου σημαντική είναι και η διήγηση των εμπειριών σε φίλους μετά την ολοκλήρωση του ταξιδίου.

Το 86% πιστεύει ότι οι διακοπές μειώνουν το άγχος καθώς προσφέρουν χρόνο μακριά από την πραγματικότητα και τις υποχρεώσεις. 

Το 34% ενδιαφέρεται για διακοπές κρουαζιέρας, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης (σήμερα το 10% των Γερμανών επιλέγει κρουαζιέρα). 

Το 31% επιθυμεί να βρίσκεται κοντά στη φύση όσο κάνει διακοπές, προτιμώντας κάμπινγκ ή τροχόσπιτο. Παρατηρείται επίσης τάση για Glamping, που συνδυάζει διακοπές κάμπινγκ με πολυτέλεια.

Δύο στους πέντε έχουν κάνει city break τα τελευταία χρόνια και όλο και περισσότεροι σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν τέτοιο ταξίδι στο μέλλον και μάλιστα ανεξάρτητα από την ηλικία.

Τέσσερις στους πέντε ταξιδιώτες θεωρούν ότι οι διακοπές είναι το αποκορύφωμα της χρονιάς. Πιστεύουν ότι είναι καλύτερο να περιορίζονται καθημερινά παρά να περάσουν το καλοκαίρι στο σπίτι.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός