Τουρισμός halal: 156 εκατ. τουρίστες μέχρι το 2020- Με ποια κριτήρια επιλέγουν διακοπές

20-06-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Στα 220 δισ. δολάρια αναμένεται να διαμορφωθεί η αξία του τουρισμού halal (ταξίδια Μουσουλμάνων) μέχρι το 2020, με τον αριθμό των ταξιδιωτών να ανεβαίνουν σε 156 εκατ. έναντι 121 εκατ. το 2016. 

Αυτό δείχνει ο Παγκόσμιος Δείκτης Ταξιδίων Μουσουλμάνων του 2017 της Mastercard και της συμβουλευτικής εταιρίας τουρισμού halal, CrescentRating.

Σύμφωνα με έρευνα φοιτητών MBA του Ecole hôtelière de Lausanne, οι μουσουλμάνοι τουρίστες αναζητούν προορισμούς που ικανοποιούν τις ανάγκες τους στο φαγητό, το ντύσιμο και τη θρησκεία, ενώ το αλκοόλ, το χοιρινό κρέας, ο γυμνισμός και ο τζόγος θεωρούνται απαγορευμένα.

Η ανερχόμενη μεσαία τάξη και τα αυξημένα εισοδήματά τους ωθούν τον τουρισμό σε άνθιση. Κορυφαίοι προορισμοί για αυτούς είναι η Μαλαισία, τα ΗΑΕ, η Ινδονησία και η Τουρκία ενώ σε επίπεδο μη ισλαμικών χωρών κυριαρχούν η Σιγκαπούρη, η Ταϋλάνδη και το Ην. Βασίλειο.

Οι δαπάνες των μουσουλμάνων ταξιδιωτών εκτιμάται ότι θα φθάνουν τα 4,1 δισ. δολάρια το 2020 στο Ην. Βασίλειο, παρά το κύμα ισλαμοφοβίας εξαιτίας πρόσφατων τρομοκρατικών επιθέσεων στο Λονδίνο και το Μάτσεστερ.

Πώς θα προσελκύσουν Μουσουλμάνους τουρίστες ξενοδοχεία και εστιατόρια

Σύμφωνα με την CrescentRating, τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια που επιθυμούν να απευθυνθούν σε αυτόν τον τουρισμό πρέπει τουλάχιστον να προσφέρουν φαγητό halal. Επίσης, οι μουσουλμάνοι ταξιδιώτες επιλέγουν προορισμό με κριτήριο τις εγκαταστάσεις για προσευχή, τα φιλικά ντους προς τους μουσουλμάνους και τα δωμάτια προσευχής.

Εκτός από τα παραδοσιακά online τουριστικά γραφεία, όπως η booking.com ή η TripAdvisor, έχουν αναδυθεί πλατφόρμες φιλικές προς το μουσουλμανικό ταξιδιωτικό κοινό όπως για παράδειγμα η Halalbooking.com με βάση στο Λονδίνο, η οποία αναμένει έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. λιρών το 2021.

Αναδύονται επίσης πλατφόρμες στην οικονομία διαμοιρασμού όπως η Bookhalalhomes.com η οποία έχει κατακτήσει ηγετική θέση σε παγκόσμιο επίπεδο στα ταξίδια των μουσουλμάνων, και διαφοροποιείται από την Airbnb καθώς εγγυάται υπηρεσίες halal όπως ειδικό φαγητό και δωμάτια προσευχής.

Την ίδια ώρα αναπτύσσονται εφαρμογές για κινητά, με την Τουριστική Αρχή της Ταϋλάνδης να λανσάρει app η οποία βοηθά τους μουσουλμάνους ταξιδιώτες να εντοπίζουν προϊόντα και υπηρεσίες της αρεσκείας τους. Προσφέρει πληροφορίες για τις ώρες προσευχής, τις επιλογές φαγητού και ξεναγήσεις.

Η εφαρμογή HalalTrip προσφέρει πληροφορίες halal σε 65 προορισμούς σε όλο τον κόσμο ε έσοδα από πωλήσεις κατάλληλων για τη συγκεκριμένη αγορά πακέτων διακοπών.

διαβάστε ακόμα

Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη