Η ΑΒΤΑ προειδοποιεί: Κίνδυνοι ατυχήματος στα μπαλκόνια των ξενοδοχείων

13-06-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Οδηγίες στους Βρετανούς τουρίστες για αποφυγή τραυματισμών τους στις διακοπές ανακοίνωσε η ένωση βρετανών τουρ οπερέιτορ, ABTA, καλώντας τους να προσέχουν τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων.

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάζει η ΑΒΤΑ από τα μέλη της, το 2017 αναφέρθηκαν 12 περιστατικά τραυματισμών σε μπαλκόνια ξενοδοχείων. 

Ένας βρετανός υπήκοος έχασε τη ζωή του και 11 άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά όταν έπεσαν ή πήδηξαν από μπαλκόνι ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια διακοπών στο εξωτερικό.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ΑΒΤΑ, είναι πολύ περιορισμένα και ο αριθμός των ατυχημάτων στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερος.

Το περασμένο 3μηνο, καταγράφηκαν 9 ατυχήματα σε μπαλκόνια ξενοδοχείων, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας. Πέντε εξ αυτών είχαν ως αποτέλεσμα το θάνατο των τουριστών. Μέχρι στιγμής, στην ΑΒΤΑ έχουν αναφερθεί 2 πτώσεις από μπαλκόνια ξενοδοχείων, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό ταξιδιωτών. 

Αυτό το μήνα τα μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν την είδηση για το θάνατο ενός 20χρονου Βρετανού τουρίστα ο οποίος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το μπαλκόνι διαμερίσματος στο Magaluf ενώ άλλος ένας 21χρονος υπέστη βαρύ τραυματισμό σε αντίστοιχο περιστατικό στο μπαλκόνι ξενοδοχείου, στον ίδιο προορισμό.

Σύμφωνα με την ΑΒΤΑ, πολλά ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν καθώς οι ταξιδιώτες έχουν επικίνδυνη συμπεριφορά, σκαρφαλώνοντας στα μπαλκόνια για να περάσουν από το ένα στο άλλο ή πηδώντας από αυτά στην πισίνα έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ.

Μεγαλύτερο κίνδυνο διατρέχουν οι νεότερες ηλικίες με 7 στα 9 ατυχήματα να αφορούν εφήβους και βρετανούς 20 περίπου ετών. 

Δεν έχουν αναφερθεί περιστατικά στην Ελλάδα το περασμένο 3μηνο.

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»