HolidayCheck: Πώς ταξιδεύουν οι Γερμανοί τουρίστες

11-06-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Tις συνήθειες των Γερμανών τουριστών στα ταξίδια καταγράφει η μεγάλη διαδικτυακή πλαφόρμα ταξιδιωτικών κρατήσεων HolidayCheck.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται, κατά μέσο όρο οι Γερμανοί εργάζονται 38 χρόνια στη ζωή τους. Το σύνολο των διακοπών αντιστοιχεί σε 4 χρόνια από τον εργασιακό τους βίο και εάν συμπεριληφθούν τα Σαββατοκύριακα, τότε ο διαθέσιμος χρόνος για διακοπές ανεβαίνει δραματικά.

Βάσει του προϋπολογισμού διακοπών τους, οι Γερμανοί θεωρούνταν επί χρόνια οι πρωταθλητές σε παγκόσμια κλίμακα. Κατά μέσο όρο ένας Γερμανός επισκέπτεται κατά τη διάρκεια της ζωής του 10 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αυτό αντιστοιχεί στο 5% εκ των 193 χωρών. Οι Ισπανοί ταξιδεύουν σε 6 χώρες, σε ποσοστό μόλις 3% στις χώρες από όλο τον κόσμο.

Η Ελλάδα φαίνεται πως βρίσκεται μέσα στα όρια της απόστασης στην οποία βρίσκεται ο ιδανικός προορισμός διακοπών για τους Γερμανούς. Η μέση απόσταση από το σπίτι τους στον προορισμό διακοπών ανέρχεται σε 2.662 χλμ., κάτι που αντιστοιχεί σε ένα ταξίδι από το Μόναχο μέχρι την Κρήτη.

Ένας στους 10 περίπου αναφέρει ότι δεν έχει κάνει ποτέ 6 ημέρες διακοπές τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, το 41% των Γερμανών ταξιδεύουν τουλάχιστον μια φορά το χρόνο για τουλάχιστον 6 ημέρες.

Σχεδόν ένας στους 4 Γερμανούς αναφέρει ότι κάθε χρόνο παθαίνει έγκαυμα από τον ήλιο, ενώ το 12% ότι παθαίνει περισσότερα από ένα εγκαύματα. 

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της HolidayCheck, το 40% των Γερμανών παίρνουν 1 έως 3 κιλά κατά τη διάρκεια των διακοπών, κάτι που δείχνει την αδυναμία τους στο καλό φαγητό και το ρόλο που παίζει στις διακοπές.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google