Γερμανικός τουρισμός: Αυξάνεται η ζήτηση για διακοπές σε εξοχική κατοικία

04-06-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή αύξηση της τάξης του 10% παρουσίασε πέρυσι η ζήτηση των Γερμανών για εξοχικές κατοικίες με παράλληλη αύξηση εσόδων κατά 13%, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης Εξοχικών Κατοικιών Γερμανίας, DFV.

Στην έρευνα συμμετείχαν 12 από τις 18 επιχειρήσεις-μέλη της Ένωσης, όμως το δείγμα θεωρείται αντιπροσωπευτικό καθότι οι 12 ήταν οι πιο μεγάλες εταιρίες στην αγορά εξοχικής κατοικίας της Γερμανίας.

Η ανάπτυξη που καταγράφεται το 2017 είναι ελαφρώς μικρότερη σε σύγκριση με του 2016, όταν οι κρατήσεις για εξοχικές κατοικίες είχαν αύξηση 16% και τα έσοδα 24%. 

Η μέση τιμή εξοχικής κατοικίας πέρυσι για διαμονή μιας εβδομάδας, κυμάνθηκε στα 987 ευρώ, με μέσο όρο ατόμων ανά κατοικία 4,5. Η μέση διάρκεια διαμονής διαμορφώθηκε σε 8,5 ημέρες.

Παράγοντας που συνέβαλλαν στην αύξηση των πωλήσεων πέρυσι ήταν το μεγάλο εύρος διαθέσιμων προϊόντων και η ποιότητα, η αύξηση της ανάγκης των καταναλωτών για ιδιωτικότητα και απόσυρση από την καθημερινότητα, η ευκολότερη κράτηση καταλύματος από το διαδίκτυο και οι ευέλικτοι χρόνοι άφιξης και αναχώρησης. Τα δημοφιλέστερα κριτήρια διαδικτυακής αναζήτησης ήταν το Wi-fi, η δυνατότητα υποδοχής κατοικίδιων και η πισίνα.

Η Γερμανία παραμένει ο κορυφαίος προορισμός, και ακολουθεί η Κροατία, η Ιταλία, η Ελβετία, η Ισπανία, η Αυστρία, η Δανία, η Γαλλία, η Σουηδία και η Νορβηγία.

Όσον αφορά το καλοκαίρι του 2018, οι σπεσιαλίστες αναμένουν περαιτέρω ανάπτυξη της αγοράς, και εκτός από τις οικογένειες με παιδιά, που είναι η πρωταρχική ομάδα Γερμανών στους οποίους απευθύνονται, ανερχόμενη ομάδα είναι οι οικογένειες με μέλη από πολλές διαφορετικές γενιές και οι ομάδες φίλων, που τείνουν να κάνουν κράτηση σε μεγαλύτερες κατοικίες.

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια