Γερμανικός τουρισμός: +21% οι κρατήσεις θερινών διακοπών τον Απρίλιο

17-05-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Tη μεγαλύτερη ανάπτυξη σε μηνιαία βάση από τις αρχές του έτους παρουσίασε ο Απρίλιος όσον αφορά τις κρατήσεις των Γερμανών για οργανωμένες διακοπές το καλοκαίρι του 2018, σύμφωνα με έρευνα αγοράς της GfK σε δείγμα 2.000 τουριστικών γραφείων και τουρ οπερέιτορ, εκτός και εντός διαδικτύου.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις Απριλίου ήταν αυξημένα κατά 21% υπερβαίνοντας τα χαμηλότερα διψήφια ποσοστά του Ιανουαρίου και του Μαρτίου.

Συνολικά, τα έσοδα από πωλήσεις θερινών διακοπών από το Μάιο έως τον Οκτώβριο παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή αύξηση 15% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι και το 75% των εσόδων έχουν ήδη διασφαλισθεί.

Κορυφαία μήνες διακοπών που αποτυπώνονται στη ζήτηση είναι ο Ιούλιος και ο Αύγουστος και οι φθινοπωρινοί μήνες παρουσιάζουν καλή ανάπτυξη. 

Επιπλέον, τα έσοδα από το χειμερινό πρόγραμμα του 2017/18 είναι αυξημένα κατά 10% σε σχέση με το προηγούμενο έτος ενώ οι πωλήσεις για τον ερχόμενο χειμώνα παρουσιάζουν επίσης δυναμική καθώς πολλοί τουρ οπερέιτορ έχουν ήδη ανοίξει τις κρατήσεις τους.

Η μεγαλύτερη ανάπτυξη καταγράφεται στις διαδικτυακές κρατήσεις μέσω ΟΤΑ ή τουρ οπερέιτορ. Το Απρίλιο, οι διαδικτυακές πωλήσεις για τις θερινές διακοπές παρουσίασαν αύξηση 44%, και τα έσοδα σωρευτική 10%. Τα έσοδα από χειμερινές διακοπές είναι αυξημένα κατά 31%  μέσω διαδικτύου και 6% εκτός.

Ωστόσο, οι διαδικτυακές πωλήσεις συνεχίζουν να αποτελούν ένα μικρό ποσοστό της συνολικής αγοράς σε σχέση με τους τουριστικούς πράκτορες. Το 80% των εσόδων από πωλήσεις για το χειμώνα 2017/18 δημιουργήθηκε από τουριστικά γραφεία και μόλις το 20% από ΟΤΑ.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός