Σε ποιες ευρωπαϊκές χώρες ταξίδεψαν οι Κινέζοι στις αρχές της χρονιάς

09-05-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Η συμβολή της κινεζικής αγοράς στον εισερχόμενο τουρισμό στην Ευρώπη συνεχίστηκε σε υψηλά επίπεδα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Τουρισμού, οι Κινέζοι τουρίστες, εξαιτίας της διευρυμένης μεσαίας τάξης, των αυξημένων αεροπορικών συνδέσεων και των ευκολότερων διαδικασιών έκδοσης visa, συμβάλλουν σημαντικά στις τουριστικές αφίξεις στην Ευρώπη.

Πάνω από ένας στους 2 ευρωπαϊκούς προορισμούς καταγράφει ανάπτυξη στις αφίξεις Κινέζων, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα του α’ 3μηνου της ETC.

Ωστόσο, τα στοιχεία αυτά δεν αποτελούν ένδειξη της πραγματικής ζήτησης από την κινεζική αγορά καθώς ο όγκος της εξαρτάται από την Κινεζική Χρονιά η οποία φέτος είναι αργά (Φεβρουάριος 2018).

Οι ευρωπαϊκοί προορισμοί που επωφελήθηκαν περισσότερο από τις αφίξεις Κινέζων ήταν η Σερβία (+254%) και το Μαυροβούνιο (+153%), όμως με χαμηλή εκκίνηση σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά και εξαιτίας της διευκόλυνσης έκδοσης visa.

H Κροατία και η Πολωνία είχαν αύξηση 46% και 30% αντίστοιχα, εξαιτίας των προωθητικών ενεργειών στη συγκεκριμένη αγορά. Η Φινλανδία είχε αύξηση 21% χάρη στη στρατηγική της Finnair στις ασιατικές αγορές.

Η Τουρκία είχε αύξηση 100% στις αφίξεις Κινέζων, λόγω της τουριστικής στρατηγικής της με κύριο θέμα τη διαφοροποίηση και με έμφαση σε αγορές πέραν των παραδοσιακών δυτικών προκειμένου να διασφαλιστεί η τουριστική ανάπτυξη ανεξάρτητα από τις γεωπολιτικές εξελίξεις.

Επιπλέον, το Έτος Τουρισμού ΕΕ-Κίνας 2018 αναμένεται να αυξήσει περαιτέρω την προβολή της Ευρώπης ως τουριστικού προορισμού στην Κίνα και να βοηθήσει στη διατήρηση του μεριδίου εισερχόμενου τουρισμού στην Ευρώπη.

Οι κινεζικές τουριστικές αφίξεις αναμένεται να παρουσιάσουν ετήσια αύξηση 7,5% την ερχόμενη τετραετία.

Αύξηση αφίξεων 4% στην Ευρώπη το 2018

Σύμφωνα με την έκθεση της ETC για τον ευρωπαϊκό τουρισμό το α' 3μηνο του 2018, όλοι οι προορισμοί σημείωσαν αύξηση τουριστικών αφίξεων που ενισχύθηκαν ιδιαίτερα από την ισχυρή ζήτηση από ενδοευρωπαϊκές αγορές αλλά και από ανερχόμενες αγορές εξερχόμενου τουρισμού και το θετικό κλίμα στην παγκόσμια οικονομία.

Η αύξηση των αφίξεων στην Ευρώπη για το 2018 συνολικά εκτιμάται οτι θα διαμορφωθεί στο 4%

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια