Τουρκικός τουρισμός: Οι Ρώσοι t.o's ζητούν μειώσεις τιμών

26-04-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Παροτρύνσεις στους Τούρκους ξενοδόχους να μην μειώσουν τις τιμές στη ρωσική αγορά, λόγω της υποτίμησης του ρουβλίου και να μην ενδώσουν στις σχετικές πιέσεις των τουρ οπερέιτορ, απευθύνουν ηγετικά στελέχη της τουρκικής τουριστικής βιομηχανίας. Ωστόσο, τουρ οπερέιτορ της Ρωσίας υποστηρίζουν ότι είναι απαραίτητες οι προσαρμογές στα νέα δεδομένα και ότι οι προσδοκίες των Τούρκων για αύξηση των Ρώσων τουριστών φέτος μπορεί να έχουν υπερεκτιμηθεί. 

Η Τουρκία περιμένει φέτος 38 έως 40 εκατ. ξένους τουρίστες, εκ των οποίων 6 εκατ. Ρώσους. Οι τιμές φέτος στα ξενοδοχεία της Τουρκίας συγκλίνουν με τα προ κρίσης επίπεδα του 2015. Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, οι Τούρκοι ξενοδόχοι δέχονται ήδη αιτήσεις από τους Ρώσους τουρ οπερέιτορ να μειώσουν τις τιμές τους. Όμως, και η τουρκική λίρα έχει υποστεί σημαντική υποτίμηση, γι αυτό οι ξενοδόχοι αντιδρούν στα αιτήματα για μείωση τιμών.

Από την άλλη πλευρά, εάν τελικά υποχωρήσει η ζήτηση στη Ρωσία οι Τούρκοι ξενοδόχοι θα αναγκασθούν να πουλήσουν τα κενά δωμάτια στον εγχώριο τουρισμό με τις τιμές της αποδυναμωμένης τουρκικής λίρας και ως εκ τούτου θα χάσουν έσοδα.

Ο επικεφαλής του Συνδέσμου των τουρκικών ταξιδιωτικών γραφείων TURSAB, Firuz Baglikaya, δήλωσε ότι η κατάσταση στη ρωσική αγορά "θα επανέλθει σε κανονική κατάσταση σε σύντομο χρονικό διάστημα". "Δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε. Δεν χρειάζεται να μειώσουμε τις τιμές, είναι πολύ επικίνδυνο. Ακόμη και αν οι τιμές δεν μειωθούν, οι Ρώσοι τουρίστες θα έρθουν", είπε.

Ο Erkan Yagchi, επικεφαλής της Μεσογειακής Ένωσης Ξενοδόχων (AKTOB), δήλωσε ότι "οι ξενοδόχοι δεν πρέπει να κάνουν λάθη που επηρεάζουν ολόκληρο τον τουριστικό τομέα. Πρέπει να  συμμορφωνόμαστε με τους όρους της σύμβασης. Προσφέραμε μια λογική τιμή. Πρέπει τώρα να σηκωθούμε και να φύγουμε χωρίς να προχωρήσουμε σε διαπραγματεύσεις".

Ρώσοι τουρ οπερέιτορ, πάντως, θεωρούν φυσιολογική εξέλιξη τη συζήτηση για τις τιμές, διότι αν η ζήτηση για Τουρκία σταματήσει γι αυτό το λόγο, οι Ρώσοι θα στραφούν σε άλλους προορισμούς και θα διαψευστούν οι φιλόδοξες προσδοκίες των Τούρκων για 6 εκατ. αφίξεις από τη Ρωσία.

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google