Τα Athens Walking Tours ξεναγούν τους Αμερικανούς τουριστικούς πράκτορες στην Αθήνα

14-04-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Ενθουσιασμένοι από την Αθήνα, την Ακρόπολη, την Πλάκα, το ιστορικό κέντρο της και την ελληνική γαστρονομία έμειναν Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες και μέλη της αποστολής της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων, ASTA, που βρίσκονται στην Αθήνα για το συνέδριό τους, σε δυο ειδικές ξεναγήσεις που οργάνωσαν γι αυτούς σήμερα Σάββατο τα Athens Walking Tours.

Το πρώτο γκρουπ, 28 ατόμων, ξεναγήθηκε στην Ακρόπολη, στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι από τον ξεναγό  Αριστοτέλη Κοσκινά και το δεύτερο γκρουπ, 10 ατόμων, περιηγήθηκε στο ιστορικό κέντρο από την Γεωργία Καλημέρη, των Athens Walking Tours, απολαμβάνοντας ελληνικές γεύσεις, μέσα από το πρόγραμμα Athens Food Tour.

Όπως λένε στο Tornos News, ο κ.Κοσκινάς και η κυρία Καλημέρη, οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την εμπειρία τους στην Αθήνα. Αρκετοί από αυτούς ήρθαν στη χώρα μας ή στην Αθήνα για πρώτη φορά και οι υπόλοιποι έχουν ξανάρθει είτε για κρουαζιέρα, είτε για περιήγηση στα Μετέωρα και άλλους προορισμούς.

Οι δυο ξεναγήσεις διήρκεσαν από 3,5 έως 4,5 ώρες. Τα μέλη του γκρουπ της Ακρόπολης ξεκίνησαν από το ξενοδοχείο Hilton, έκαναν ένα σύντομο city tour με πούλμαν και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην Ακρόπολη και στις γραφικές γειτονιές της Πλάκας. Μάλιστα, οι μισοί ζήτησαν να συνεχίσουν την περιήγησή τους στην Πλάκα και στο Μοναστηράκι και μετά την ολοκλήρωση της ξενάγησης, χειροκροτώντας τον Αριστοτέλη, που τους αποχαιρετούσε, με την φράση "ήταν φανταστικά" (επάνω φωτογραφία).

Στο Athens Food Tour, οι Αμερικανοί τουριστικοί πράκτορες ξεκίνησαν από την πλατεία Κλαυθμώνος και συνέχισαν στην κεντρική αγορά, απολαμβάνοντας σε όλη τη διαδρομή ελληνικές γεύσεις από καταστήματα, που συνεργάζονται με τα Athens Walking Tours και ακούγοντας από τη Γεωργία ιστορίες για την ελληνική κουζίνα και τις παραδόσεις της (φωτογραφίες). Δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την εικόνα της συνοικίας του Ψυρρή, από τη μπουγάτσα και το σουβλάκι.

Τα Athens Walking Tours ιδρύθηκαν το 2004. Ήταν μια καινοτόμος τουριστική δραστηριότητα στην Αθήνα, που σήμερα πλέον έχει καταξιωθεί ως “must” στους επισκέπτες της. Tα Athens Walking Tours προσφέρουν καθημερινά και όλο το χρόνο, ξεναγήσεις και δραστηριότητες υψηλού ποιοτικού επιπέδου με ιστορικό και γαστρονομικό ενδιαφέρον, με επιλεγμένους ξεναγούς, πάντα σε μικρές ομάδες συμμετεχόντων, στην Αθήνα και τα Χανιά καθώς και σε άλλους τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας.

διαβάστε ακόμα

Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»
Δήμος Αθηναίων: Αυξήθηκαν κατά 54% οι εντολές απομάκρυνσης παράνομων τραπεζοκαθισμάτων
Αγώνας ορεινού τρεξίματος Ανοπαία Ατραπός
Διεθνές Φεστιβάλ Αραδοσίβιων στην Ελασσόνα
Wyndham Hotels & Resorts: Ισχυρό α’ τρίμηνο με ρεκόρ νέων και υπό κατασκευή δωματίων
Πρώην δήμαρχος Βενετίας προς τουρίστες: «Μην πληρώνετε τον φόρο εισόδου στην πόλη»
Έρευνα | Τα καλύτερα και χειρότερα αεροδρόμια στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους χρήστες της Google