Γερμανικός τουρισμός: Ισχυρή ανάπτυξη προβλέπει για το 2018 η WTTC

05-04-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή ανάπτυξη αναμένεται να καταγράψει και αυτή τη χρονιά ο γερμανικός τουρισμός σύμφωνα με εκτιμήσεις του Παγκόσμιου Συμβουλίου Τουρισμού, WTTC.

Η γερμανική τουριστική βιομηχανία είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και η τρίτη μεγαλύτερη στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ και την Κίνα όσον αφορά την οικονομική σημασία της.

Tο 2017 o κλάδος είχε άμεση συμβολή στο ΑΕΠ της Γερμανίας 129 δισ. ευρώ, καταλαμβάνοντας μερίδιο 3,9%. Συνολικά, μαζί με τον έμμεσο οικονομικό αντίκτυπο, η συμβολή του έφτασε τα 348 δισ. ευρώ ή 10,7%.

Η γερμανική τουριστική βιομηχανία το 2017 είχε ανάπτυξη 1,7% με προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη 2,9% φέτος τόσο σε επίπεδο άμεσης όσο και συνολικής συμβολής. Σε αυτή την περίπτωση, η Γερμανία θα προηγηθεί της γενική ανάπτυξης στην ΕΕ για το 2018, η οποία τοποθετείται στο +2,5%.

Τα ταξίδια αναψυχής και ιδιωτικά ταξίδια αντιπροσωπεύουν το 78% της συμβολής του κλάδου στο ΑΕΠ της χώρας, με τα επαγγελματικά ταξίδια να παραμένουν στο 22%.

Οι δαπάνες στα ταξίδια αναψυχής προβλέπεται να παρουσιάσουν ανάπτυξη 2,3% φέτος, ενώ οι δαπάνες στα επαγγελματικά εκτιμάται ότι θα είναι κατά 3,7% περισσότερες.

Το 87% των εσόδων του κλάδου από τον εσωτερικό τουρισμό αναμένεται να σημειώσει ανάπτυξη κατά 2,5% και το υπόλοιπο 13% θα δημιουργηθεί από ξένους επισκέπτες στη Γερμανία οι οποίοι αναμένεται να έχουν δαπάνες αυξημένες κατά 3,5%.

Την ερχόμενη δεκαετία η άμεση συμβολή της βιομηχανίας ταξιδίων και τουρισμού της Γερμανίας προβλέπεται να διαμορφωθεί στο +1,8% ετησίως, κατά μέσο όρο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της έκθεσης για τα έτη 2018-2028.

Οι ταξιδιωτικές δαπάνες εντός Γερμανίας το 2017 ανήλθαν σε 78,1 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι φέτος θα προσεγγίσουν τα 79,9 δισ. ευρώ.

Συνολικά, ο παγκόσμιος κλάδος ταξιδίων και τουρισμού είχε ανάπτυξη 4,6% το 2017, σύμφωνα με την WTTC. Οι επιδόσεις της Ευρώπης ήταν καλύτερες των προσδοκιών με ανάπτυξη 4,8%, καθώς η ζήτηση από μακρινές αγορές σημείωσε ισχυρή ανάκαμψη.

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα