Ρωσικός τουρισμός: Η Ελλάδα στους κερδισμένους της Ευρώπης για το 2018

31-03-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Τέταρτος δημοφιλέστερος προορισμός για καλοκαιρινές διακοπές ήταν η Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2018 για τους Ρώσους, όπως φαίνεται από τα στοιχεία διαδικτυακών αναζητήσεων στη μεγάλη ταξιδιωτική πλατφόρμα της Ρωσίας, Sletat.ru.

Κυρίαρχη στις αναζητήσεις, οι οποίες είναι ενδεικτικές της περιόδου προκρατήσεων, είναι η Τουρκία, συγκεντρώνονται μερίδιο 49% στο σύνολο των αναζητήσεων που πραγματοποίησαν οι Ρώσοι τον Φεβρουάριο. Μετά την Ταϋλάνδη (6,7%) και τα ΗΑΕ (6,3%) ακολούθησε η χώρα μας, με μερίδιο 4,6% στις αναζητήσεις. Οι ρώσοι αναζήτησαν επίσης προορισμούς όπως η Βουλγαρία (3,9%), η Ρωσία (3,4%), η Τυνησία (3,3%), το Βιετνάμ (3,1%), η Κύπρος (2,6%) και η Ισπανία (2,3%).

Τη μεγαλύτερη αύξηση αναζητήσεων, σε ετήσια βάση, κατέγραψε η Τουρκία (+333%) και ακολούθησαν τα ΗΑΕ (+103%) και η Ιορδανία (+48%).

Η Ελλάδα και η Βουλγαρία ήταν οι φθηνότεροι προορισμοί του Φεβρουαρίου όσον αφορά το κόστος διακοπών μίας εβδομάδας με μέση τιμή τα 42.000 ρούβλια για 2 άτομα. Ωστόσο και η Τουρκία παρουσίασε μείωση τιμών της τάξης του 30%, όπως και η Βιετνάμ (35,4%), τα ΗΑΕ (30%) και η Ταϋλάνδη (29%).

Σε επίπεδο ευρωπαϊκών προορισμών, οι αναζητήσεις στη Sletat.ru ήταν 14,5% περισσότερες σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2017, με ιδιαίτερα δημοφιλείς τις διακοπές παραλίας και περιηγήσεων σε προορισμούς όπως η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Σλοβακία, η Μάλτα, η Ελλάδα και η Ουγγαρία. Στα περυσινά επίπεδα κυμάνθηκαν οι αναζητήσεις για Ιταλία, Μαυροβούνιο, Γαλλία, ενώ στις αναζητήσεις για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες καταγράφεται μείωση.

Οι ασιατικές χώρες παρουσίασαν αύξηση των αναζητήσεων της τάξης του 12% από πέρυσι (κυρίως για Ταϊλάνδη, Βιετνάμ και Κίνα), ενώ το ενδιαφέρον για Αφρική εμφανίζεται αυξημένο κατά 71% (κυρίως λόγω της Αιγύπτου με αύξηση 344% των αναζητήσεων).

Τον Φεβρουάριο, οι αναζητήσεις των Ρώσων ήταν 85% περισσότερες σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2017, ενδεικτικό της αύξησης του ενδιαφέροντός τους για διακοπές την εφετινή χρονιά.

Όσον αφορά τις ταξιδιωτικές τάσεις των Ρώσων τον Φεβρουάριο, καταγράφεται αύξηση των αναζητήσεων για ξενοδοχεία κατηγορίας 5 και 4 αστέρων, για all in tour, για διακοπές 9 ή περισσότερων διανυκτερεύσεων, αλλά και μείωση του μέσου κόστους των διακοπών, αύξηση του αριθμού των πακέτων διακοπών και αύξηση του αριθμού των Ρώσων που επιθυμούν να ξεκουραστούν μαζί με τα παιδιά τους σε διακοπές στο εξωτερικό.

διαβάστε ακόμα

Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023