Βρετανικός τουρισμός: Ρεκόρ δεκαετίας στα ταξίδια εξωτερικού

29-03-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνεται η ζήτηση των Βρετανών για ταξίδια στο εξωτερικό, παρά τη μείωση των καταναλωτικών δαπανών, την πτώση της λίρας και το επικείμενο Brexit.

Σύμφωνα με την εθνική υπηρεσία στατιστικής του Ην. Βασιλείου, ONS, οι βρετανοί καταναλωτές πραγματοποίησαν 46,5 εκατ. ταξίδια στο εξωτερικό το 2017, 1 εκατ. περισσότερα σε σχέση με τα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας δεκαετίας. Η αύξηση του εξερχόμενου τουρισμού κατά το τελευταίο 3μηνο του 2017, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, διαμορφώνεται στο 3%.

Έρευνα της GfK δείχνει ότι οι κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018, που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και το τέλος Φεβρουαρίου, παρουσιάζουν αύξηση 5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, και τα έσοδα μέχρι στιγμής είναι αυξημένα κατά 8%.

Οι κρατήσεις των Βρετανών για το καλοκαίρι του 2018 παρουσίασαν αύξηση 2% τον Φεβρουάριο, παρότι οι κρατήσεις στα μεγάλα τουριστικά γραφεία ήταν μειωμένες σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι. Επομένως, η αύξηση αυτή οφείλεται στα απευθείας κανάλια κρατήσεων, υποστηρίζουν οι αναλυτές της GfK.

Παρότι στα βρετανικά εστιατόρια το 2017 είχαν απώλειες κατά τα 2/3 σε σχέση με το 2016, δεν υπάρχουν ενδείξεις για κάμψη, ή για επιβράδυνση της ζήτησης για ταξίδια στο εξωτερικό.

Ωστόσο, το ευρωπαϊκό συμβούλιο τουρισμού,  WTTC, αναφέρει στην ετήσια έκθεση για τον Οικονομικό Αντίκτυπο στην παγκόσμια ταξιδιωτική βιομηχανία, ότι οι Βρετανοί προτιμούν όλο και περισσότερο staycations (διακοπές στο εσωτερικό) και ότι ο εξερχόμενος τουρισμός αναπτύσσεται μόλις κατά 2,5%.

διαβάστε ακόμα

Ξενοδοχεία | Ισχυρός επενδυτικός προορισμός η Αθήνα - για πρώτη φορά στο top10 των προτιμώμενων ευρωπαϊκών πόλεων
Ν.Χαρδαλιάς | Τουρισμός πολυτελείας: Συνεργασία της Αθήνας- Αττικής με το Ντουμπάι
Εορταστικό χωριό το Πεδίο του Άρεως από τα ερχόμενα Χριστούγεννα
Ευρωπαϊκός τουρισμός 2024 | Ποια σύννεφα σκιάζουν την ανάκαμψη - ETC: +14,3% οι ταξιδιωτικές δαπάνες
Φεστιβάλ Comic Con στη Θεσσαλονίκη
12ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας
21η Ιππική Συνάντηση Μεσσαράς στο Ηράκλειο Κρήτης
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Τραμπολίνο στην Αμαλιάδα
Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες
Γαλάζια Σημαία 2024 | Πρωταθλήτρια επί 30 χρόνια η Ισπανία- δεύτερη η Ελλάδα