Γερμανικός τουρισμός: Περισσότερα ταξίδια με αυξημένες δαπάνες το 2018

28-03-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Διάθεση για περισσότερα ταξίδια και αυξημένες ταξιδιωτικές δαπάνες το 2018 δείχνει η ετήσια έρευνα αγοράς Reiseanalyse για τους Γερμανούς καταναλωτές.

Σχεδόν το 70% των Γερμανών αναφέρουν ότι σίγουρα ή πιθανόν θα κάνουν διακοπές αυτή τη χρονιά, ενώ το 30% είναι έτοιμοι να ξοδέψουν περισσότερα σε αυτές, με μόλις το 13% να αναφέρει ότι θα ξοδέψει λιγότερα, ανέδειξε η έρευνα, η οποία διενεργήθηκε σε δείγμα 7.500 Γερμανών.

Ενώ δεν υπάρχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης σε επίπεδο όγκου ταξιδίων, η έρευνα δείχνει ότι υπάρχουν τεράστια σε επίπεδο εσόδων, δήλωσε ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής Martin Lohmann.

Ένας από τους λόγους στους οποίους οφείλεται αυτή η αισιόδοξη προοπτική είναι η γενική τάση για πιο ποιοτικές διακοπές και πιο ακριβά μακρινά ταξίδια. Ο τομέας αυτός σήμερα αποτελεί το 8% των διεθνών ταξιδίων που πραγματοποιούν οι Γερμανοί, σημειώνοντας ιστορικό ρεκόρ.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για το 2017 ήταν η Ισπανία, η Ιταλία, η Τουρκία, η Αυστρία, η Ελλάδα, η Κροατία, η Πολωνία, η Γαλλία, η Ολλανδία και η Πορτογαλία.

Έκπληξη θα είναι φέτος, σύμφωνα με την έρευνα, η μεγάλη τάση για city break με δημοφιλέστερους προορισμούς στις Άλπεις το 2016 να είναι η Βαυαρία και η Αυστρία.

Τα  μακρινά ταξίδια ισχυροποιούνται και ανταγωνίζονται τους παραδοσιακούς χειμερινούς προορισμούς για διακοπές σκι τους χειμερινούς μήνες, με οριακές διαφορές στο κόστος.

Όσον αφορά τον υπερτουρισμό, το ένα τρίτο επιλέγει προορισμούς εξαιρετικά δημοφιλείς και ένα άλλο τρίτο προορισμούς με λίγους επισκέπτες.

Σημαντικοί παράγοντες για καλές διακοπές είναι οι καιρικές συνθήκες, το τοπίο, το τοπικό φαγητό και ποτό καθώς και η γενική ατμόσφαιρα στον προορισμό.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ