Ελληνικός Τουρισμός: Λιγότερες οι αφίξεις Ρώσων τουριστών σε σχέση με Τουρκία, Ισπανία και Κύπρο

10-02-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Λιγότερες ήταν οι αφίξεις των Ρώσων τουριστών στην Ελλάδα το 2017 σε σχέση με τους άμεσα ανταγωνιστικούς προορισμούς όπως είναι η Τουρκία, η Ισπανία και η Κύπρος, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των χωρών.

Αναλυτικά, τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι ο αριθμός των αφίξεων των Ρώσων τουριστών στην χώρα μας για το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου έφθασε σε 579.900 παρουσιάζοντας μείωση κατά 0,7%. Με βάση αυτά τα στοιχεία ακόμη και με την πρόσθεση των στοιχείων του Δεκεμβρίου η Ελλάδα αποκλείεται να καταφέρει να βρεθεί σε υψηλότερα επίπεδα αφίξεων Ρώσων τουριστών σε σχέση με την Τουρκία, την Ισπανία και την Κύπρο.

Η Κύπρος για το σύνολο του 2017 κατάφερε να αυξήσει κατά 5,5% τις αφίξεις των Ρώσων τουριστών φθάνοντας τις 824.494. Εντυπωσιακή ήταν η εξέλιξη των αφίξεων των Ρώσων τουριστών στην Τουρκία η οποία ανέκαμψε δυναμικά μετά την περυσινή μείωση. Η γειτονική χώρα το 2017 κατάφερε να αυξήσει τον αριθμό των Ρώσων τουριστών κατά 444,35% φθάνοντας τα 4,7 εκατ. Επίσης, ο αριθμός των αφίξεων τουριστών από τη Ρωσία στην Ισπανία αυξήθηκε πέρυσι κατά 14% φθάνοντας σε 1,14 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η Ελλάδα -με βάση τα επίσημα στοιχεία των χωρών από το 2013 που ήταν η καλύτερη χρονιά της σε επίπεδο αφίξεων Ρώσων τουριστών έως σήμερα- έχει απωλέσει το μεγαλύτερο μερίδιο στη ρωσική αγορά συγκριτικά με τους ανταγωνιστές της. Την χρονιά εκείνη η Ελλάδα είχε αφίξεις 1,34 εκατ. Ρώσων τουριστών, η Ισπανία 1,58 εκατ. τουριστών, η Τουρκία 4,27 εκατ. και η Κύπρος 608.581.

διαβάστε ακόμα

Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων
Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά