Τουρκικός τουρισμός: Ισχυρή ανάκαμψη και στη γερμανική αγορά

25-01-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Εντυπωσιακή ανάκαμψη της Τουρκίας και στη γερμανική αγορά (μετά τη ρωσική) δείχνουν οι πρώιμες κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2018.

"Σύμφωνα με τα στοιχεία της TUI, υπήρξε σχεδόν 70% αύξηση σε ετήσια βάση στις πρόωρες κρατήσεις από Γερμανούς ταξιδιώτες για το καλοκαίρι του 2018 για την Τουρκία. Ως εκτελεστικό μέλος του BTW, το βρίσκω αυτό εκπληκτικό ", είπε ο πρόεδρος του Ομοσπονδιακού Συνδέσμου της Γερμανικής Τουριστικής Οικονομίας (BTW) Michael Frenzel, μιλώντας σε εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Τούρκων Επενδυτών στον τουρισμό (TYD) στις 24 Ιανουαρίου.

Η Τουρκία έχει μια εκπληκτική ανάκαμψη στον τουρισμό, τόνισε ο κ.Frenzel, αναφέροντας και την αύξηση πτήσεων προς την Αττάλεια. Η Τουρκία, πρόσθεσε, είναι δημοφιλής στη Γερμανία για οικογενειακές διακοπές, προσφέροντας δίκαιη τιμολόγηση. Δεν παρέλειψε δε να προειδοποιήσει τους Τούρκους ξενοδόχους να αποφύγουν τις απότομες αυξήσεις των τιμών όταν ανακάμψει η ζήτηση.

Κατά τους πρώτους 11 μήνες του 2017, σχεδόν 3,5 εκατομμύρια Γερμανοί επισκέφθηκαν την Τουρκία, ενώ ο αριθμός αυτός ήταν σχεδόν 3,8 εκατομμύρια την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου του 2015, εξάλλου, 5,4 εκατομμύρια Γερμανοί επισκέφθηκαν την Τουρκία.

Στην ίδια συνάντηση, ο υπουργός Ανάπτυξης της Τουρκίας Λουτφί Ελβάν δήλωσε ότι η Γερμανία θα είναι πιθανότατα πάλι η κορυφαία τουριστική αγορά της Τουρκίας. "Αναμένουμε πολύ περισσότερες γερμανικές αφίξεις στη χώρα μας το 2018. Πιστεύω ότι η Γερμανία θα γίνει η κορυφαία μας τουριστική αγορά και πάλι αυτό το έτος", πρόσθεσε.

Το 2017, η Ρωσία έγινε η κορυφαία τουριστική αγορά της Τουρκίας καθώς οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εξομαλύνθηκαν.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η μέση δαπάνη ανά τουρίστα στην Τουρκία είναι περίπου $ 650- $ 700, αλλά ο στόχος είναι να αυξηθεί στα 1.000 δολάρια.

"Αν το επιτύχουμε, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας προς το ΑΕΠ, το οποίο είναι περίπου 5% τώρα, θα μειωθεί στο 2,5%", ανέφερε, προσθέτοντας ότι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο μετασχηματισμού για τον τουρισμό της Τουρκίας βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της κυβέρνησης.

Ο Ελβάν σημείωσε επίσης ότι ο στόχος του 2018 είναι η προσέλκυση 36 εκατ. τουριστών με τουριστικά έσοδα ύψους 28 δισ.δολαρίων. Η κάμψη του τουρισμού στην Τουρκία την τελευταία διετία μείωσε τα έσοδα στα 22,1 δισ.δολ. το 2016 από 31,5 δισ.δολ. το 2015.

 

 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»