Τριπλάσιες οι διανυκτερεύσεις Κινέζων στην ΕΕ από το 2006- Τι μερίδιο έχει η Ελλάδα

18-01-18 | ΑΓΟΡΕΣ

Τριπλασιάστηκαν οι διανυκτερεύσεις των Κινέζων στις χώρες της ΕΕ την τελευταία 10ετία, φθάνοντας τα 25 εκατ. το 2016, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει σήμερα η Eurostat, με την Ελλάδα να έχει μερίδιο 3%.

Οι τουρίστες από την Κίνα αντιπροσωπεύουν, το 2016, το 6% του συνόλου των διανυκτερεύσεων εντός ΕΕ από τουρίστες που προέρχονται εκτός ΕΕ.

Με αφορμή την επίσημη έναρξη του Τουριστικού Έτους ΕΕ-Κίνας στις 19 Ιανουαρίου του 2017 στη Βενετία, τα στοιχεία της Eurostat από το 2016, αποκαλύπτουν ότι περισσότερες από 7 στις 10 διανυκτερεύσεις από Κινέζους στην ΕΕ πραγματοποιήθηκαν σε 4 χώρες: το Ην. Βασίλειο (31%), την Ιταλία (18%), τη Γαλλία (13%) και τη Γερμανία (10%).

Ακολούθησε η Ισπανία (7%), η Αυστρία (4%), η Ελλάδα (3%), η Τσεχία (2%), η Ολλανδία (2%) και οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ οι οποίες συγκεντρώνουν το 10% από το σύνολο των διανυκτερεύσεων εντός ΕΕ.

Μάλιστα, χώρες όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία είχαν ακόμη μεγαλύτερη αύξηση τουριστικών διανυκτερεύσεων από Κινέζους αποδεικνύοντας την τεράστια δυναμική της μεγαλύτερης αγοράς εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο.

Στην Κίνα το 4% των ταξιδίων από ευρωπαίους εκτός ΕΕ

Επιπλέον, το 4% του συνόλου των ταξιδίων από Ευρωπαίους πολίτες σε χώρες εκτός ΕΕ πραγματοποιήθηκαν στην Κίνα, με τη χώρα να βρίσκεται στην 8η θέση της κατάταξης των 10 κορυφαίων προορισμών εκτός ΕΕ στους οποίους ταξιδεύουν οι ευρωπαίοι.

2,1 εκατ. ταξίδια και 32,5 εκατ. διανυκτερεύσεις πραγματοποίησαν οι Ευρωπαίοι στην Κίνα το 2016, με δαπάνες που έφθασαν τα 5,1 δισ. ευρώ.

Ο τουρισμός στην Κίνα ισοδυναμεί με το 5% του συνόλου των διανυκτερεύσεων που πραγματοποίησαν ευρωπαίοι ταξιδιώτες εκτός της ΕΕ.

Πέρα από την Κίνα, οι κορυφαίοι προορισμοί των ευρωπαίων σε χώρες του εξωτερικού ήταν: ΗΠΑ (19%), Τουρκία (13%), Ελβετία (12%), Νορβηγία (7%), Ρωσία (5%), Ταϋλάνδη, ΗΑΕ, Μαρόκο (από 4% καθεμία) και Αίγυπτος.

Από τις ασιατικές αγορές, η Κίνα είναι ο τρίτος δημοφιλέστερος προορισμός των ευρωπαίων (13,7%) μετά την Ταϋλάνδη (14,3%) και τα ΗΑΕ (13,9%).

διαβάστε ακόμα

Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ
MyCoast: | Η νέα ψηφιακή εφαρμογή για την τήρηση της νομιμότητας σε αιγιαλό και παραλίες
Τουρισμός | "Διασκεδάστε με σεβασμό" στις Βαλεαρίδες Νήσους - η νέα καμπάνια για υπευθυνότητα των τουριστών
Έρευνα: Μεγαλώνει το «παράθυρο» κρατήσεων στα ταξίδια – Η Ευρώπη πρωταθλήτρια