Γερμανικός τουρισμός: Δυναμική πελατεία η τρίτη ηλικία

07-12-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Oι ταξιδιώτες τρίτης ηλικίας αποτελούν όλο και σημαντικότερη ομάδα ταξιδιωτικού κοινού στη γερμανική τουριστική βιομηχανία, και, σύμφωνα με την ετήσια έρευνα της FUR Reiseanalyse, τα επόμενα χρόνια αναμένεται να αυξηθεί ο αριθμός τους στις διακοπές και άλλα ταξίδια αναψυχής.

Ειδικότερα, οι Γερμανοί ηλικίας 65 -74 ετών έκαναν πέρυσι 8,65 εκατ. ταξίδια, έναντι 7,1 εκατ. ταξιδίων των Γερμανών ηλικίας 55-64.

Μέχρι το 2025, τα άτομα ηλικίας 60-69 ετών θα αντιπροσωπεύουν το 17% (έναντι 14% σήμερα) του συνόλου των ταξιδίων από Γερμανούς και οι ηλικίας άνω των 70 ετών το 19% (έναντι 16% σήμερα). Οι ταξιδιώτες τρίτης ηλικίας δηλαδή θα αποτελούν πάνω από το ένα τρίτο της γερμανικής αγοράς ταξιδιωτών. 

Οι άνθρωποι τρίτης ηλικίας σήμερα είναι πιο ευέλικτοι, έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση και είναι πιο συνηθισμένοι στα ταξίδια σε σχέση με παλαιότερες γενιές, τονίζει ο διευθύνων σύμβουλος του Ινστιτούτου Ερευνών στον Τουρισμό και τα Σπα στη Β. Ευρώπη και εκ των σημαντικότερων ερευνητών στην FUR Reiseanalyse, Martin Lohmann.

Όσον αφορά τα ηλικιακά γκρουπ, οι ειδικοί της FUR προβλέπουν μείωση του μεριδίου όλων των ηλικιακών ομάδων, εκτός από την ομάδα 30-39, η οποία θα καταγράψει μικρή αύξηση καταλαμβάνοντας μερίδιο 14%.

διαβάστε ακόμα

Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι
In –Edit, Φεστιβάλ Μουσικών Ταινιών στη Θεσσαλονίκη
Ανακαίνιση του κτηρίου της πρώην Φοιτητικής Εστίας του Παντείου - λειτούργησε αρχικά ως ξενοδοχείο
Αδελφοποίηση του δήμου Αίγινας με τον δήμο Tarpon Springs στη Φλόριντα