Αμερικανικός τουρισμός: Έκρηξη των ταξιδίων στην Ευρώπη το 8μηνο του 2017

07-12-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Ετήσια αύξηση 7,5% παρουσίασαν τα ταξίδια των βορειοαμερικανών στο εξωτερικό την περίοδο Ιανουάριος-Αύγουστος 2017, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του World Travel Monitor που παρουσιάσθηκαν κατά το 25ο World Travel Monitor® Forum στην Πίζα της Ιταλίας στις αρχές Νοεμβρίου. Τα αποτελέσματα αυτά ξεπέρασαν τις προβλέψεις για αύξηση 6%.

Η θετική οικονομική συγκυρία και το ισχυρό δολάρια φαίνεται ότι επέδρασαν θετικά στα ταξίδια των βορειοαμερικανών στο εξωτερικό.

Τα ταξίδια στην Ευρώπη παρουσίασαν ιδιαίτερα ισχυρή αύξηση (+15%) κατά το πρώτο 8μηνο, ενώ καταγράφηκε και σημαντική ενίσχυση (+6%) των ταξιδίων σε χώρες της Αμερικής και μικρότερη (+4%) σε ασιατικές χώρες.

Ο αριθμός διακοπών και επισκέψεων σε φίλους και συγγενείς παρουσίασε αύξηση 9% για κάθε μία από τις 2 κατηγορίες ταξιδίου, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλή στο κομμάτι των ταξιδίων αναψυχής ήταν τα city break με αύξηση 15%, έναντι ελαφριάς μείωσης την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ενώ το μερίδιο της αγοράς ταξιδίων μετ επιστροφής σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως η Ασία και η Ευρώπη, παρουσίασε μείωση, αυτό το είδος διακοπών για τους βορειοαμερικανούς αυξήθηκε κατά 10% μέχρι και τον Αύγουστο.

Οι διακοπές παραλίας ήταν πολύ δημοφιλείς και παρουσιάζουν αύξηση 9%.

Οι δαπάνες ανά ταξίδι, κατά μέσο όρο, ήταν αυξημένες κατά 3% και η μέση διάρκεια παραμονής ήταν 8 νύχτες.

Οι προοπτικές για το 2018 είναι εξίσου θετικές με το δείκτη ταξιδιωτικής εμπιστοσύνης της IPK να προβλέπει αύξηση 4% στα ταξίδια στο εξωτερικό.

+6% τα ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό από τη Λ. Αμερική

Οι λατινοαμερικάνοι πραγματοποίησαν 5% περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό το 8μηνο του 2017. Τα ταξίδια για διακοπές είχαν αύξηση 6% και αντιπροσώπευσαν το 70% του συνόλου των διεθνών ταξιδίων από την περιοχή. Οι επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς περιορίσθηκαν κατά 7%, κυρίως λόγω των διπλωματικών εντάσεων με τις ΗΠΑ.

Την ισχυρότερη ανάπτυξη παρουσίασαν οι διακοπές στην εξοχή, παρότι είχαν μερίδιο κάτω του 5% στο σύνολο της αγοράς. Τα city break όμως και τα ταξίδια μετ επιστροφής είχαν ισχυρή αύξηση 9% και 8% αντίστοιχα. Τα ταξίδια αυτά είχαν μερίδιο 25% στο συνολο της αγοράς. Οι διακοπές παραλίας είχαν μείωση 2%.

Θετικές προοπτικές για το 2018 προβλέπει η IPK International με αύξηση 6%.

διαβάστε ακόμα

Αλλάζουν τα πάντα στην παραλιακή Βάρκιζας - Σουνίου | 10 + 1 κυκλικοί κόμβοι και ποδηλατόδρομος
Ζάκυνθος: Ανοιχτά μέχρι τη 1 τα μεσάνυχτα τα καταστήματα κατά τη θερινή σεζόν
Ποδηλατικός Αγώνας ΔΕΗ International Tour of Hellas
Ταξίδι εξοικείωσης στην Καλαμάτα για Βρετανούς πράκτορες της ΑΒΤΑ ενόψει του συνεδρίου της στο Costa Navarino
Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα