Αμερικανικός τουρισμός: 2 στους 5 θα κάνουν διακοπές αυτά τα Χριστούγεννα

06-12-17 | ΑΓΟΡΕΣ

To 40% των αμερικανών, δηλαδή 99,8 εκατ. άνθρωποι, αναμένεται να ταξιδέψουν την εφετινή περίοδο των Χριστουγέννων. Οι αμερικανοί Millennials θα ταξιδέψουν περισσότερο από κάθε ηλικιακή ομάδα (48%) και όσοι έχουν παιδιά επίσης θα ταξιδέψουν πιο πολύ από τις υπόλοιπες ομάδες πληθυσμού (54%).

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα καταναλωτικής έρευνας που διενήργησε το τμήμα Ταξιδιωτικών Ασφαλίσεων της Generali Global Assistance στις 2-5 Νοεμβρίου του 2017 σε δείγμα 1.026 ενηλίκων στις ΗΠΑ.

Από τους αμερικανούς που θα ταξιδέψουν για να συναντήσουν μέλη της οικογένειας, το 73% θα δαπανήσει λιγότερα από 1.000 δολάρια, ενώ εξ όσων θα ταξιδέψουν για διακοπές θα δαπανήσουν πολύ περισσότερα, με περισσότερους από τους μισούς να προτίθενται να δαπανήσουν πάνω από 1.000 δολάρια και το 18% από 2.500 έως 5.000 δολάρια.

Το 87% των διακοπών των Χριστουγέννων και το 64% της Πρωτοχρονιάς θα αφιερωθεί σε ταξίδια σε συγγενικά πρόσωπα. Για το 68% όσων θα συναντήσουν μέλη της οικογένειας, κυρίαρχος σκοπός του ταξιδιού θα είναι αυτός, ενώ ακολουθεί η ξεκούραση (66%), το διάβασμα ή η απόκτηση νέων δεξιοτήτων (18%) και οι αθλητικές δραστηριότητες (13%).

Στο σύνολο των Αμερικανών που θα ταξιδέψουν την περίοδο αυτή, ο χρόνος με την οικογένεια είναι σημαντικός για το 32%, όμως έρχεται δεύτερος σε σημασία, μετά την ξεκούραση (65%) και την εξερεύνηση νέων πολιτισμών και νέων προορισμών (44%).

Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται ακόμη να αποκτήσουν νέες δεξιότητες (29%), να επιδοθούν σε αθλητικές δραστηριότητες (26%) και να έλθουν πιο κοντά με τον/την ρομαντικό σύντροφο (26%).

Το 85% των ταξιδιωτών που θα επισκεφθεί μέλη της οικογένειας θα παραμείνει εντός των συνόρων έναντι 58% των ταξιδιωτών που θα αναζητήσουν διακοπές την περίοδο αυτή. Η καραϊβική είναι ο δημοφιλέστερος προορισμός εκτός ΗΠΑ.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ