Κινεζικός τουρισμός: Ποιές είναι οι προσδοκίες από τις υπηρεσίες φιλοξενίας στο εξωτερικό

24-11-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Ισχυρή προτίμηση σε οικονομικές επιλογές φιλοξενίας παρατηρείται ανάμεσα στους ταξιδιώτες της απόλυτης αγοράς εξερχόμενου τουρισμού στον κόσμο, της Κίνας, η οποία από το 2012 διατηρεί την πρώτη θέση στα ταξίδια εξωτερικού, έχοντας αυξήσει περαιτέρω τις ταξιδιωτικές δαπάνες στο εξωτερικό σε επίπεδα που ξεπερνούν τους Αμερικανούς και Γερμανούς τουρίστες.

Όπως επισημαίνει ο ταξιδιωτικός αναλυτής της Euromonitor International, Wouter Geerts, από τις χώρες που αναμένεται να επωφεληθούν από τις επιδόσεις αυτές, τα ΗΑΕ, η Ν. Αφρική και η Ινδονησία διαθέτουν ξενοδοχειακές αγορές που δίνουν έμφαση στη διαμονή πολυτελείας και μεσαίας κατηγορίας.

Τα ΗΑΕ και η Ν. Αφρική, ιδιαίτερα, προσφέρουν λίγες επιλογές οικονομικών ξενοδοχείων, αφήνοντας μεγάλα περιθώρια για την ανάπτυξη ξενοδοχείων ειδικά για κινέζους επισκέπτες από μεγάλες αλυσίδες ξενοδοχείων στους προορισμούς αυτούς.

Eπιπλέον, η άνθιση της βραχυχρόνιας μίσθωσης κατοικιών προσφέρει τη δυνατότητα στις πλατφόρμες που δραστηριοποιούνται στην οικονομία διαμοιρασμού να διευρύνουν την προσφορά τους σε χώρες όπου αναμένεται αύξηση των ταξιδιωτικών δαπανών από κινέζους, επισημαίνει ο κ. Geerts.

Ενώ η έλλειψη εμπιστοσύνης αποτελεί βασικό εμπόδιο στη βραχυχρόνια μίσθωση κατοικιών στην Κίνα, οι Κινέζοι νεαρής ηλικίας είναι όλο και πιο ανοικτοί σε αυτό το είδος φιλοξενίας. Βέβαια η δημοφιλέστερη πλατφόρμα τύπου «Airbnb» στην Κίνα είναι η Tujia.com, η οποία προσφέρει πιο εξατομικευμένες υπηρεσίες, ελέγχει τις φωτογραφίες για τη γνησιότητά τους καθώς και το αν τηρούνται συγκεκριμένες προδιαγραφές από τις κατοικίες που ενοικιάζονται.

Η Κίνα αναμένεται να εδραιώσει την κυριαρχία της σε σχέση με άλλες χώρες τα επόμενα χρόνια, καθώς εκτιμάται ότι θα έχει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία αύξηση ταξιδιωτικών δαπανών στο εξωτερικό, ανάμεσα όλες τις υπόλοιπες αγορές στον κόσμο, την περίοδο 2017-2030.

διαβάστε ακόμα

Η Χαβάη ψήφισε νόμο για τον περιορισμό των βραχυπρόθεσμων μισθώσεων
Ο τουρισμός εισέφερε 215 δισ. ευρώ στην οικονομία της Ιταλίας το 2023
Τουρκικός τουρισμός | Ρεκόρ αφίξεων το α' 4μηνο στην Αττάλεια
Πεζοπορικές ξεναγήσεις στο Βόλο από το Μάιο έως το Σεπτέμβριο
Προβολή της Αθήνας και της Σκύρου σε γερμανόφωνο περιοδικό
Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε γαστρονομική εκδήλωση στο Βουκουρέστι
Δράσεις για την τουριστική προβολή της Ελλάδας σε Σουηδία και Ελβετία
Ξενοδοχεία | Ποιο είναι το τίμημα του Πόρτο Καρράς;
Οι αεροπορικές εταιρείες βαρέθηκαν να επωμίζονται το κόστος άλλων