Γερμανικός τουρισμός: Η Ελλάδα δημοφιλής προορισμός για μοναχικά ταξίδια

20-11-17 | ΑΓΟΡΕΣ

H Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Ολλανδία και το Βέλγιο βρίσκονται στις πρώτες θέσεις ευρωπαϊκών προορισμών που προτιμούν περισσότεροι οι Γερμανοί μοναχικοί ταξιδιώτες, σύμφωνα με έρευνα της γερμανικής ταξιδιωτικής πλατφόρμας Opodo.

Εκτός Ευρώπης, δημοφιλέστεροι προορισμοί είναι η Αυστραλία, η Ν. Ζηλανδία και οι ΗΠΑ ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής για τους άνδρες είναι η Ν. Αμερική. 

Οι γυναίκες από τη Γερμανία τείνουν να ενθουσιάζονται περισσότερο σε σχέση με το παρελθόν για ταξίδια περιπέτειας ενώ οι άνδρες με διακοπές χαλάρωσης, ευεξίας και ξεκούρασης. Αντίθετα με τα στερεότυπα, το 36% των ανδρών επιθυμούν διακοπές ευεξίας και το 45% των γυναικών ταξίδια περιπέτειας. Δημοφιλέστερες δραστηριότητες και για τα 2 φύλα είναι τα ταξίδια πόλης.

Το 76% των ανδρών και το 78% των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα θα έκαναν μοναχικό ταξίδι, ωστόσο οι γυναίκες το 64% των γυναικών έχει κάνει ήδη τέτοιο ταξίδι, έναντι μόνο 23% των ανδρών.

Η έρευνα αποκαλύπτει τους 5 λόγους για τους οποίους οι Γερμανοί ταξιδεύουν μόνοι. Για τις γυναίκες, αυτοί είναι η ελευθερία/ανεξαρτησία (51%), η απόσταση από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα (48%), το γεγονός ότι οι φίλοι δεν είχαν χρόνο για ταξίδια (45%), η πρόκληση του μοναχικού ταξιδίου (38,4%) και η ανακάλυψη του εαυτού (38%).

Κύριοι λόγοι για τους άνδρες είναι η ελευθερία/ ανεξαρτησία (61%), η απόσταση από την καθημερινότητα και τη ρουτίνα (46%), οι νέες γνωριμίες (42%), το γεγονός ότι οι φίλοι δεν είχαν χρόνο για ταξίδια (34%) και η ανακάλυψη του εαυτού (26%).

Το 34% των ανδρών αναφέρει ότι νιώθουν μόνοι σχετικά γρήγορα στο ταξίδι, κάνουν λιγότερες δραστηριότητες μόνοι τους (51%) και πλήττουν πιο γρήγορα σε σχέση με τα ταξίδια μαζί με σύντροφο, φίλους ή την οικογένεια (17%).

Αντίστοιχα, οι γυναίκες νιώθουν μόνες στα μοναχικά ταξίδια (41%) και φοβούνται να ταξιδέψουν μόνες (19%).

διαβάστε ακόμα

Πράσινο φως στην πρόταση της ΤΕΜΕΣ για ίδρυση Διεθνούς Σχολής Τουρισμού και Γαστρονομίας στην Καλαμάτα
Δύο Ελληνικές παραλίες στις 50 καλύτερες στον κόσμο για το 2024 – 7 κορυφαίες στην Ευρώπη
Η τηλεργασία «απειλεί» καντίνες και κυλικεία
Σε ψηφιακή αποτύπωση το «Πολιτιστικό Καλεντάρι Πιερίας»
BTW | Επιπτώσεις στη γερμανική οικονομία από την αύξηση του αεροπορικού φόρου
Ponant: Κρουαζιέρες στα Ελληνικά νησιά με αναχώρηση από Αθήνα
19,5 εκατ. θέσεις, που καλύπτουν 47 χώρες, διαθέτει το 2024 η AEGEAN
Γερμανικός Τύπος | Ελλάδα: Εξαήμερο κατά των ελλείψεων εξειδικευμένου δυναμικού;
Τουρκικός τουρισμός | +13,2% οι αφίξεις, +5,4% τα έσοδα το α' τρίμηνο
FootGolf με τη συμμετοχή των Euro 2004 Legends στο Porto Carras Pro-Am Aegean Mini Tour