Γερμανικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις τον Αύγουστο για το επόμενο καλοκαίρι

28-09-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Αυξημένες κατά 2,8% ήταν οι πρόωρες κρατήσεις στη γερμανική αγορά για το καλοκαίρι του 2018 τον Αύγουστο, σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2017. Μάλιστα, οι πρόωρες κρατήσεις αντιπροσωπευουν το 13% των συνολικών πωλήσεων τον Αύγουστο, σύμφωνα με την τελευταία ανάλυση των μηνιαίων πωλήσεων από την GfK σε 1.500 τουριστικά πρακτορεία.

Αντίθετα, οι κρατήσεις της τελευταίας στιγμής για τις καλοκαιρινές διακοπές φέτος μειώθηκαν τον Αύγουστο κατά 3%, έχοντας καταγράψει πτώση 5% και τον Ιούλιο. Έτσι, σωρευτικά οι πωλήσεις των ταξιδιωτικών γραφείων για τις εφετινές καλοκαιρινές διακοπές παρουσιάζουν αύξηση μόλις 1,% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, Όπως σημειώνει η GfK, λόγω της μείωσης κατά 3% του κύκλου εργασιών τον χειμώνα 2016/2017, είναι πιθανό οι συνολικές πωλήσεις για την εφετινή θερινή σεζόν να κλείσουν χαμηλότερα από πέρυσι.

Οι κρατήσεις για τον προσεχή χειμώνα τον Αύγουστο μειώθηκαν κατά 4%, μετά από τη σημαντική ζήτηση που υπήρξε το προηγούμενο δίμηνο. Οι πωλήσεις για τη χειμερινή περίοδο είναι πλέον 4% μπροστά από την ίδια περίοδο πέρυσι και συνολικά έφτασαν περίπου στο 40% του συνολικού όγκου πωλήσεων του περασμένου έτους.

Οι Γερμανοί έχουν κλείσει πολύ νωρίς τις διακοπές των Χριστουγέννων/ Πρωτοχρονιάς, με τις αναχωρήσεις του Δεκεμβρίου να αυξάνονται κατά 10,5%. Για τον Ιανουάριο καταγράφεται μείωση 2,4% και για τον Φεβρουάριο αύξηση 6,1%.

 

 

διαβάστε ακόμα

Υπερ- τουρισμός | Ο τουριστικός τομέας δεν πρέπει να αγνοήσει τις διαμαρτυρίες των ντόπιων
Τουρισμός 2024 | Sunvil: Το μεγαλύτερο ελληνικό πρόγραμμα στο Ηνωμένο Βασίλειο με 61 νησιά
Έκθεση φωτογραφιών για τη δράση του John D.S. Pendlebury στη Μάχη της Κρήτης
Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά: Η Περίπτωση των Μάηδων της Μακρινίτσας
«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη