Τουρισμός: Το προφίλ των Αμερικανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό

25-09-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Tις ταξιδιωτικές συνήθειες, τον τρόπο που σχεδιάζουν τις διακοπές τους και τις ταξιδιωτικές δαπάνες 16.000 αμερικανών πολιτών που ταξιδεύουν αεροπορικώς στο εξωτερικό, διερεύνησε και ανέλυσε η εταιρία συμβούλων, BDRC, σε μελέτη με τίτλο Global Passenger Study.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν, οι αμερικανοί που ταξιδεύουν αεροπορικώς στο εξωτερικό τείνουν να προγραμματίζουν το ταξίδι εκ των προτέρων προκειμένου να γνωρίζουν τι να περιμένουν και ενδιαφέρονται λιγότερο για ανεξάρτητα ταξίδια, σε σχέση με τους ευρωπαίους, ασιάτες και λατινοαμερικανούς.

Επιπλέον, οι αμερικανοί έχουν περισσότερες δαπάνες σε διακοπές στο εξωτερικό και κάνουν περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με ταξιδιώτες άλλων εθνικοτήτων. Στο εξωτερικό, οι αμερικανοί είναι ανοικτοί να εξερευνήσουν την τοπική κουλτούρα αλλά επιδιώκουν επίσης να επισκεφθούν τα βασικά τουριστικά αξιοθέατα.

Μερικά από τα υπόλοιπα συμπεράσματα της μελέτης είναι τα ακόλουθα…

-Σε δείγμα 2.000 αμερικανών που ταξιδεύουν στο εξωτερικό, το 72% ταξιδεύει αεροπορικώς για να φθάσει στον προορισμό διακοπών.

-Οι ταξιδιώτες αυτοί κάνουν κατά μέσο όρο 4 ταξίδια αναψυχής στο εξωτερικό το χρόνο και κάνουν 28 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία.

-Οι αμερικανοί έχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά πληθυσμού που ανήκει στη γενιά των baby boomers (μια γενιά ανθρώπων με δυνητικά μεγαλύτερη ευχέρεια για ταξίδια σε σχέση με τις υπόλοιπες) και ταξιδεύει στο εξωτερικό αεροπορικώς.

-Στα ταξίδια στο εξωτερικό, η προτίμηση των αμερικανών όσον αφορά τα ξενοδοχεία είναι η ανώτερη μεσαία κατηγορία (78%) και ακολουθεί η κατηγορία πολυτελείας (45%) και η μεσαία κατηγορία (45%).

-Το 39% των αμερικανών ταξιδιωτών ανέφεραν ότι έμειναν σε σπίτι της Airbnb ή παρόμοιας πλατφόρμας, την περασμένη χρονιά.

-Οι περισσότεροι αμερικανοί επιλέγουν διεθνή ταξίδια με την Delta και ακολουθούν κατά σειρά προτίμησης η American Airlines και η United.

διαβάστε ακόμα

«Σκιώδης στόλος» του Πούτιν στον Λακωνικό Κόλπο
Δωρεά του IKOS Olivia για τους Αγώνες Ποδηλασίας στον Πολύγυρο
Προβολή του Δήμου Αριστοτέλη και της Χαλκιδικής στη Γαλλία
Η Κέρκυρα προβάλλεται στην Γερμανία ως geocaching προορισμός
Η κοινοπραξία με επικεφαλής την Certares αναλαμβάνει τις χρηματοοικονομικές υποχρεώσεις της FTI GROUP
Global Traveler: Η Ελλάδα καλύτερος προορισμός Ιστορικών Ατραξιόν στον κόσμο – Βραβεία για Μύκονο και Σαντορίνη
ΠΟΞ προς Booking: Παραβιάζεται το νόμιμο δικαίωμα των Ελληνικών ξενοδοχείων στις προκαταβολές
Με πτήσεις της AEGEAN και της Olympic Air θα ταξιδέψει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
ΔΥΠΑ | Ενεργοποιήθηκαν 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού τον Απρίλιο
Συλλυπητήρια ανακοίνωση από την ΣΕΤΚΕ