Κινεζικός τουρισμός: Αυξάνεται το ενδιαφέρον για ταξίδια και ακίνητα στην Ελλάδα

31-07-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Με αυξανόμενα ταξίδια στη χώρα μας, επενδύσεις στην αγορά ακινήτων και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ιστορία, οι κινέζοι τουρίστες δείχνουν όλο και εντονότερα την προτίμηση τους για την Ελλάδα.

Ιδιαίτερα εν όψει της έναρξης απευθείας πτήσεων από το Πεκίνο προς την Αθήνα τον Σεπτέμβριο, αναμένεται ότι ο αριθμος των κινέζων στην Ελλάδα αυτή τη χρονιά θα αυξηθεί σε σχέση με πέρυσι.

Πέρυσι η χώρα μας προσέλκυσε 150.000 κινέζους τουρίστες. 

Οι κινέζοι συνήθως ταξιδεύουν σε ομάδες αλλά αυξανόμενος αριθμός προτιμά τα μεμονωμένα ταξίδια. 

Oι περισσότεροι επισκέπτες από την Απω Ανατολή μένουν στην Ελλάδα μία ή δυο βραδιές, ωστόσο η συμβολή τους στην εγχώρια ξενοδοχειακή βιομηχανία και τον ελληνικό τουρισμό είναι αναμφισβήτητη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tourism-review.com, ξενοδοχείο των Αθηνών ανέφερε ότι το ένα τέταρτο των επισκεπτών του είναι κινέζοι. Το ποσοστό των τουριστών αυτών στα ξενοδοχεία είναι αυξανόμενο παρά τα επιμέρους ζητήματα όπως το φαγητό. Για το λόγο αυτό, οι ξενοδόχοι προσφέρουν κινεζικό φαγητό ενώ παράλληλα ανοίγουν και πολλά κινεζικά εστιατόρια στην Αθήνα.

Βασικό target group αποτελούν οι κινέζοι νεαρής ηλικίας, οι οποίοι κάνουν ευκολότερα κράτηση σε ξενοδοχεία και πτήσεις λόγω της εξοικείωσής τους με το διαδίκτυο. Ετσι, ένα ταξίδι στην Ευρώπη γίνεται ευκολότερο για αυτούς.

Επιπλέον, οι κινέζοι τουρίστες ενισχύουν και την ελληνική αγορά ακινήτων καθώς πολλοί επενδύουν στην αγορά ακινήτων στη χώρα μας, τα ανακαινίζουν και στη συνέχεια τα ενοικιάζουν. Περισσότερες από 1.000 οικογένειες κινέζων έχουν επενδύσει για την απόκτηση της Χρυσής Βίζας, η οποία χορηγείται σε επενδύσεις τουλάχιστον 250.000 ευρώ και έχει ισχύ 5 ετών. 

διαβάστε ακόμα

Σαντορίνη: Οι τρεις αιτίες για την κατολίσθηση στη Θηρασιά – Τι εκτίμησε ο Λέκκας
Αεροδρόμιο Σητείας | Ο καλύτερος Μάρτιος & το καλύτερο α' τρίμηνο των τελευταίων 9 ετών
Ξενοδοχείο μετατρέπεται σε επιπλωμένα διαμερίσματα στο Πευκί - Αποκατάσταση διατηρητέων με τουριστική χρήση στην Αίγινα
Δήμος Βιάννου | Μέτρα για τη λειψυδρία - Stop στις νέες πισίνες
Προορισμοί: ‘Εκθεση Φωτογραφίας στον Βόλο
Αγώνας Ορεινού Τρεξίματος στον Κόζιακα
Το ρομπότ SOPHIA στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής στο Ηράκλειο την Κυριακή
Η Ολυμπιακή Φλόγα από την Ελλάδα στη Γαλλία
«The Crete Trip 2024» στην Κρήτη | πολιτιστικό ταξίδι με 900 φοιτητές από 45 χώρες
Μάνος Κόνσολας | «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»