Ρωσικός τουρισμός: 3η δημοφιλέστερη επιλογή διακοπών η Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι

31-07-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Τρίτο δημοφιλέστερο προορισμό διακοπών αποτελεί το καλοκαιρι του 2017 η Ελλάδα για τους Ρώσους, σύμφωνα με μια προκαταρκτική αξιολόγηση έρευνας που πραγματοποίησε η ένωση ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, σε μέλη της αλλά και σε διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες της χώρας.

Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Τουρκία, τη δεύτερη η Ρωσία, την τέταρτη η Κύπρος και την πέμπτη η Ισπανία. Η κατάταξη δημοφιλέστερων προορισμών συνεχίζεται με τη Βουλγαρία, το Μαυροβούνιο, την Τυνησία και την Ιταλία.

Η χώρα μας είναι δεύτερος δημοφιλέστερος στον Coral Travel ενώ είναι τέταρτη στις κρατήσεις στον Biblio Globus και έκτη στον NTK Intourist. Κορυφαίοι προορισμοί είναι η Ρόδος και η Κρήτη.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας από την καταγραφή των κρατήσεων για το καλοκαίρι, η πλειονότητα των μεγάλων τουρ οπερέιτορ που δραστηριοποιούνται στη Ρωσία (TUI Russia, NTK Intourist, Coral Travel) κατατάσσουν πρώτη την Τουρκία ενώ στον Biblio Globus, ο οποίος προωθεί ιδιαίτερα ρωσικούς προορισμούς, είναι η τρίτη δημοφιλέστερη επιλογή. 

Εκτιμάται ότι η ρωσική αγορά στην Τουρκία θα επιστρέψει σε επίπεδα 2015, με δημοφιλέστερους προορισμούς φέτος την Αττάλεια και το Kemer.

Η Κύπρος, στην 4η θέση, είναι δεύτερη δημοφιλέστερη επιλογή για την TUI Russia και την Biblio Globus με κορυφαίο προορισμό την Αγία Νάπα. Η Ισπανία είναι τρίτη στον Coral Travel και τέταρτη στην TUI Russia.

Σύμφωνα με την Biblio Globus, η ρωσική αγορά έχει επιστρέψει σε επίπεδα προ κρίσης και σε προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ρωσία και η Κύπρος φέτος τα έχει ξεπεράσει. Η TUI Russia εκτιμά ότι η ανοδική τάση θα συνεχισθεί και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, ιδιαίτερα για Κύπρο, Ελλάδα και Κροατία.

Η έρευνα έδειξε ότι η Ελλάδα φέτος καταγράφει τη μεγαλύτερη περίοδο κράτησης σε σχέση με τους υπόλοιπους δημοφιλείς προορισμούς των Ρώσων, από τη στιγμή που θα γίνει η κράτηση μέχρι την αναχώρηση, η οποία ανέρχεται σε 96 ημέρες (96 ημέρες για Βουλγαρία, 93 για Κροατία και 65 για Μαυροβούνιο).

Οσον αφορά τις διαδικτυακές ταξιδιωτικές πλατφόρμες με πακέτα διακοπών για τους Ρώσους, Sletat.ru και Onlinetours.ru, πρώτη είναι και πάλι η Τουρκία (με ποσοστά 38% και 29% αντίστοιχα), δεύτερη η Ρωσία και ακολουθούν η Ελλάδα (δεύτερη στην Sletat.ru και τρίτη στην Onlinetours.ru) με πρωταγωνίστρια την Κρήτη και η Κύπρος (3η και 4η αντίστοιχα),

Στα πακέτα all inclusive, οι Ρώσοι που επιλέγουν Ελλάδα προτιμούν 10 διανυκτερεύσεις σε 4 έως 5 αστέρων ξενοδοχεία, ενώ στην Τουρκία 5άστερα με ίδιες διανυκτερεύσεις. Στην Ρωσία διαμένουν μόλις 3-7 νύκτες σε 3 και 4 αστέρων ξενοδοχεία, στην Κύπρο προτιμούν 3 και 4 αστέρων ξενοδοχεία στον τύπο all in ή ημιδιατροφής όπως και στη Ισπανία με τη μέση διαμονή να ανέρχεται σε 10 βράδια.

Το κόστος των διακοπών στην Ελλάδα ανέρχεται σε 80-100 χιλιάδες ρούβλια, αντίστοιχο με της Κύπρου, ενώ το κόστος στην Τουρκία φθάνει μέχρι τα 86 χιλιάδες ρούβλια.

διαβάστε ακόμα

Ο συναυλιακός τουρισμός απογειώνει δαπάνες και ζήτηση για διεθνή ταξίδια – «Κλειδί» οι νεότερες γενιές ταξιδιωτών
Τέλος οι Ινσταγκραμικές φωτογραφίες – Οι ταξιδιώτες επιζητούν αληθινές εικόνες ξεκούραστων διακοπών
Πάνω από τις μισές ταξιδιωτικές εταιρίες σχεδιάζουν να επενδύσουν στην A.I.
Τουρισμός | Αυξάνονται οι πρώιμες κρατήσεις για το 2025- Πρώτοι οι Βρετανοί στις κρατήσεις για το α' τρίμηνο
Διευθυντές Ξενοδοχείων Κρήτης | Σεμινάριο για την προστασία των ξενοδοχείων από τρομοκρατική επίθεση ή φυσική καταστροφή
Συνεργασία κοινού κωδικού των Aegean Airlines και Saudia
ASTERIA: Αναβιώνει ο θρυλικός προορισμός της Αθηναϊκής Ριβιέρας
«Απόβαση» 100.000 επισκεπτών το Πάσχα στην Κρήτη
Νέος νόμος για μουσική στα ξενοδοχεία: Εταιρεία παροχής μουσικής παρέχει ελληνική & ξένη μουσική σύμφωνα με την ποσόστωση που απαιτείται
Air France | Η Καλαμάτα νέος προορισμός το καλοκαίρι