Γερμανικός τουρισμός: Tαξιδιωτική οδηγία για την Τουρκία

20-07-17 | ΑΓΟΡΕΣ

Η Γερμανία αναθεώρησε την ταξιδιωτική σύσταση για την Τουρκία, μετά τη φυλάκιση γερμανού ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, του Peter Steudtner.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γερμανού υπουργού Εξωτερικών,  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, η φυλάκιση του ακτιβιστή σημαίνει ότι αντίστοιχο κίνδυνο αντιμετωπίζει πλέον οποιονδήποτε γερμανός πολίτης. 

Ο υπουργός δήλωσε οτι η κυβέρνησή του δε μπορεί να συνεχίσει να εγγυάται επενδύσεις γερμανικών εταιριών στην Τουρκία ελλείψει νομικής ασφάλειας και ότι θα εξετασθούν οι συνέπειες στις εγγυήσεις εξαγωγών.

Την Τρίτη, τουρκικό δικαστήριο απόφασισε την κράτηση 6 ακτιβιστών, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας, με την κατηγορία της παροχής βοήθειας σε τρομοκρατική ομάδα.

Το Βερολίνο κάλεσε τον πρέσβη της Τουρκίας την Τετάρτη για την κράτηση του γερμανού πολίτη, ο οποίος δεν έχει καμία σύνδεση με την Τουρκία.

"Όσοι ταξιδεύουν στην Τουρκία για ιδιωτικούς ή επαγγελματικούς λόγους, καλούνται να έχουν ιδιαίτερη προσοχή και θα πρέπει να συμβουλεύονται τα γερμανικά προξενεία και την Πρεσβεία, ακόμη και για σύντομα ταξίδια", αναφέρει η ανανεωμένη ταξιδιωτική σύσταση της Γερμανίας.

Σε μήνυμα του στο Twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ χαρακτήρισε τα μέτρα που ανακοίνωσε ο κ. Γκάμπριελ κατά της Τουρκίας ως «αναγκαία και απαραίτητα».

O Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εξάλλου, είπε στην εφημερίδα Bild ότι θα πρέπει να πούμε στους πολίτες που ταξιδεύουν στην Τουρκία ότι αναλαμβάνουν οι ίδιοι τον κίνδυνο και ότι δεν μπορούμε να τους εγγυηθούμε τίποτα πλέον.

"Η Τουρκία συλλαμβάνει αυθαίρετα πολίτες και δεν τηρεί τις ελάχιστες προξενικές προϋποθέσεις. Αυτό μου θυμίζει πώς ήταν παλιά η Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Όποιος ταξίδευε εκεί γνώριζε καλά πως εάν του συμβεί κάτι, δεν μπορεί κανείς να τον βοηθήσει", τόνισε ο κ.Σόιμπλε.

 

 

 

 

 

διαβάστε ακόμα

Κρήτη | Φιλοξενία τουριστικών πρακτόρων από τη Ν. Αφρική και πανεπιστημιακού/αρθρογράφου ΑμεΑ
Επικυρώθηκε ο πίνακας επιτυχόντων στο πρόγραμμα κατάρτισης στο επάγγελμα του ξεναγού στο Α.Π.Θ.
Booking.com | Όλες οι νέες τάσεις στα οικογενειακά ταξίδια το 2024: Α.Ι., νταντάδες στις διακοπές και οι νέοι jet setters
Τα 4 ξενοδοχειακά deals στο α΄ 4μηνο του 2024
ΣΥΡΙΖΑ | Κίνδυνος απώλειας γαλάζιων σημαιών από τις ελληνικές παραλίες
KAYAK: Το Ηράκλειο Κρήτης στους 10 πιο περιζήτητους προορισμούς των Γερμανών για το καλοκαίρι του 2024
Δεύτερο Elia Lesvos Confest "Ελαιόλαδο και Υγεία" - φιλοξενείται σε ελαιοτριβείο της οικογένειας Ελύτη
Transavia France: Νέα χειμερινή σύνδεση Τουλούζη – Ντουμπάι - Αθήνα
Βενετία | Το τέλος εισόδου απέφερε στο Δήμο έσοδα 7 μηνών μέσα σε 8 ημέρες!
Τζουμέρκα | Πώς ο «Μύλος Κλίφκης» θα μετατραπεί σε χώρο εστίασης, αναψυχής και εναλλακτικού τουρισμού